2012. máj 22.

Pestos csirkemell szendvicsbe

írta: panda<3
Pestos csirkemell szendvicsbe

Idő és alapanyag hiányában készült ez a vacsora, egyszemélyes üzemmódban (Tigris halvadászaton volt).

Semmi extra, ha valami gyorsan elkészülő, finom, gyomrot is kímélő (bár a fokhagyma durván sok rajta) kajára vágytok, akkor ajánlom ezt. Szerintem elég csajos, meg úgy egy óra múlva nagyjából éhes is leszel tőle, tehát tényleg csak ha valami könnyű vacsi kell, akkor csináljátok meg.

Szóval. Adva van egy fél csirkemell (vagy akár több is, nekem csak egy fél árválkodott a hűtőben). Só-bors mehet rá. Aztán rá kell kenni a pestot (az enyém medvehagymás), vékonyra vágott fokhagymával beteríteni (kínai fokhagyma, elég egy gerezd, akkora mint egy kisebb dió:)), szépen borsot darálni még a tetejére. Szintén árválkodott egy szem paradicsom a hűtőben, a csirke mellé társaságnak pont megfelelt. Szépen karikára vágni, olívaolajjal megcsurgatni, só, bors. Helló, sütőbe be, kb. 25-30 percig sült, aztán megettem. Köret lehet mellé bármi, amit az ember szeret. Tésztával azért hülyén néz ki.

Nagyszerű szendvicsbetét egyébként, kovászos, rozsos, barna, magos, fehér, bármilyen kenyérszeletet megkenni olívaolajjal, beletenni a felszeletelt csirkemellet, akár mellétenni egy leheletvékony szelet feketeerdei sonkát, esetleg aiolit (fokhagymás majonéz). Megszórni egy kis friss csírával és lehet enni. Így tartalmasabb is, reggelinek, uzsonnának is mehet. Randi előtt nem ajánlott:).

 IMG_20120516_021139[1].jpg

 

Szólj hozzá

könnyű hús paradicsom fokhagyma pesto bazsalikom aioli csirkemell egyszerű olíva szendvics zöldfűszer