2014. máj 07.

Csirke tavaszi zöldekkel és juhtúróval

írta: Mdmoiselle
Csirke tavaszi zöldekkel és juhtúróval

DSC_0502.JPG

Ez egy zöld csirke. Na persze nem szó szerint zöld, hanem a felhasznált sok zöld és friss alapanyag miatt. Nos, mivel a múltkori posztunkban a cékla kedvéért dobtuk a spárgát, ezért ez egy hiánypótló bejegyzés, hiszen tavasz nem múlhat el spárga nélkül. És borsó nélkül. És újhagyma nélkül.

Valami megmagyarázhatatlan oknál fogva eddig hanyagoltuk a spárgát. A legutóbb egy grillezésnél jött az ötlet, hogy dobjunk spárgát is a rácsra. Valami elképesztő finom íze lett.Kicsit hasonlított a zsenge zöldborsó héjának ízére, kész tavasz volt ahogy beleharaptam. Ez a recept elkészíthető akár kerti grillen is.

DSC_0514.JPG

A csirkemelleket grillezzük, pici olívaolajon, sózzuk, borsozzuk. Hasonlóképpen meggrillezzük a száraitól megfosztott spárgát is. Serpenyőben vajon zöldborsót párolunk (nem kell sok neki ha friss a borsó, maradjon ropogós). Majd a húst, a zöldségeket tálaljuk, megszórjuk juhtúróval, és megöntjük citromos olvasztott vajjal, amibe nagyon apróra vágott újhagymát és citromfüvet kevertünk. Az összhatás egy könnyű és friss tavaszi ételt eredményez, mellé egy pohár friss fehérbor dukál:).

DSC_0511.JPG

Ha tetszett, Kedveld az oldalunkat a facebookon!

 

A Videóink is elég menők!

 

Szólj hozzá

hús gyors