2014. júl 02.

Mustáros karaj friss bazsalikommal, túróval

írta: TSK
Mustáros karaj friss bazsalikommal,  túróval

Bazsalikom...imádom, talán az egyik kedvenc mediterrán fűszerem. Mióta megcsináltuk első kis fűszerkertünket, előszeretettel használom. Aki nem ismeri a friss zöld bazsalikomot, csak a szárított morzsoltat, az nem tudja mi is ennek a fűszernek a lényege. Az oregano pont fordítva. zölden sem roossz, de szárítva az igazi. A következő receptben mindkettőnek főszerepe lesz. 

 

 

2012-06-11_18-04-54_2.jpgMa enyém a főzés, de ezt sosem bánom :D. Megy a foci, valami gyorsat kellene, de nagybevásárlás után mindig a kreatív énem győz. Kipakolok a hűtőből minden jót, csak lesz belőle kaja. Karaj, túró, mustár, sajt. Először eszembe jut, hogy felgöngyölöm, de a fene fog vele szórakozni. A karajjal vigyázni kell. Nagyon könnyű cipőtalpat csinálni belőle, így igyekezni kell lezárni a kiáramló nedvek útját.

Ennek legjobb módja a pirítás. Nagyon forró olíva olajon az előre sózott és borsozott, nem klopfolt szeletek mind két oldalát 1-1 percig ropogós barnára pirítom. A közepe épp csak megsült. (Disznónál vigyázni, nyersen nem fogyasztható!!!) Tepsibe vele, a pörkanyagokkal teli olajat aláöntöm. A mustárral megkent szeletekre egy egy szelet túrót teszek-és megszórom szárított oreganoval, és a legfontosabb, jó gazdagon friss, zöld bazsalikom levelekkel. Erre egy-egy szelet sajt. A sütőt ne állítsuk légkeverésre, mert az is száríthatja az ételt.

Csak addig kell sütni, amíg a sajt ráolvad, és megpirul. Köretnek Panda kedvencét, gyömbéres rizst készítettem.

 

Nem kell túlspilázni. Hajrá :D

Ime:

 T.

2012-06-11_18-21-49_62.jpg

Szólj hozzá

kedvenc hús bazsalikom zöldfűszer