Panda és Tigris főz - Utolsó kommentek
blfr2@https://blog.hu
©2024 blog.hu
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/11/29/a_tokeletes_sultkumpli_de_most_tenyleg/full_commentlist/1#c37265310
Válasz erre: A tökéletes sültkumpli. De most tényleg, igazán!
2019-06-01T20:15:59+02:00
2019-06-01T20:15:59+02:00
takacsveca93
http://blog.hu/user/1285651
Hihetetlenül egyszerű, finom és amúgy laktató étel is. Sajnos jobban szeretek enni, főleg sült kumplit meg tésztát, mint azt, hogy a testemet mutogassam a strandon hehe :) <br /><a rel="nofollow" href="https://www.ujsagomat.hu/penny-market/lapozhato-reklamujsag-csutortoktol-30-05-2019/">www.ujsagomat.hu/penny-market/lapozhato-reklamujsag-csutortoktol-30-05-2019/</a> Megnéztem előre, hogy hol tudok a lehető legtöbb krumplit vásárolni a lehető legkevesebb összegért Minden héten nézem az akciókat
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2016/03/07/napsutotte_bisztro_a_raadas/full_commentlist/1#c29740884
Válasz erre: Napsütötte Bisztró - a ráadás!
2016-03-09T20:58:50+01:00
2016-03-09T20:58:50+01:00
Mdmoiselle
http://blog.hu/user/73402
<a href="http://pandaestigrisfoz.blog.hu/2016/03/07/napsutotte_bisztro_a_raadas?full_commentlist=1#c29731408" class="reply_nick_889147" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 29731408 );">@öreg baka nem rakéta</a>: mi is átlagemberek vagyunk és mi is dolgozunk már kilenctől. Ettől függetlenül van hogy hétvégenként betérünk ha ráérünk és eszünk egy jót. Nem tudom hogy miért gondolod hogy rétegigényt elégít ki egy szendvicsező és kávébár, ahová akár délután is be lehet ülni egy kávéra vagy szendvicsre vagy akár el is lehet vinni az ételt... Igen, nem a sarki pékség, ami hatkor már vár a műanyag kakaóscsigával és nem is a metróaluljáróban van, hogy még ki sem tudd kerülni. Ha érdekel elmész, megnézed (akár hétvégén...), ha nem, hát nem:). Nagyjából midnen döntés kérdése;).
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2016/03/07/napsutotte_bisztro_a_raadas/full_commentlist/1#c29740818
Válasz erre: Napsütötte Bisztró - a ráadás!
2016-03-09T20:48:25+01:00
2016-03-09T20:48:25+01:00
Mdmoiselle
http://blog.hu/user/73402
<a href="http://pandaestigrisfoz.blog.hu/2016/03/07/napsutotte_bisztro_a_raadas?full_commentlist=1#c29731190" class="reply_nick_10074" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 29731190 );">@Gekko</a>: Örülök hogy gondolataidat egy gasztroblogon osztottad meg:).
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2016/03/07/napsutotte_bisztro_a_raadas/full_commentlist/1#c29740802
Válasz erre: Napsütötte Bisztró - a ráadás!
2016-03-09T20:46:26+01:00
2016-03-09T20:46:26+01:00
Mdmoiselle
http://blog.hu/user/73402
<a href="http://pandaestigrisfoz.blog.hu/2016/03/07/napsutotte_bisztro_a_raadas?full_commentlist=1#c29731424" class="reply_nick_992300" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 29731424 );">@A megvalósult amerikai ólom ..</a>: <a href="http://pandaestigrisfoz.blog.hu/2016/03/07/napsutotte_bisztro_a_raadas?full_commentlist=1#c29731582" class="reply_nick_978525" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 29731582 );">@Hortenz</a>: Aposztrofálhatjuk szendvics- és kávébárnak is, ki minek szeretné. Ha van rá módod, egyszer próbálj ki ott egy hétvégi reggelit. Vagy vidd haza a kaját és reggel hatkor is megeheted otthon:).
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2016/03/07/napsutotte_bisztro_a_raadas/full_commentlist/1#c29735878
Válasz erre: Napsütötte Bisztró - a ráadás!
2016-03-09T07:15:58+01:00
2016-03-09T07:15:58+01:00
Mdmoiselle
http://blog.hu/user/73402
<a href="http://pandaestigrisfoz.blog.hu/2016/03/07/napsutotte_bisztro_a_raadas?full_commentlist=1#c29731424" class="reply_nick_992300" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 29731424 );">@A megvalósult amerikai ólom ..</a>: szerencsére a sznobság nem jellemzője a helynek,erről írtunk is a cikkben.
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2016/03/07/napsutotte_bisztro_a_raadas/full_commentlist/1#c29735754
Válasz erre: Napsütötte Bisztró - a ráadás!
2016-03-09T06:14:48+01:00
2016-03-09T06:14:48+01:00
mortullus
http://blog.hu/user/748327
<a href="http://pandaestigrisfoz.blog.hu/2016/03/07/napsutotte_bisztro_a_raadas?full_commentlist=1#c29732898" class="reply_nick_93450" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 29732898 );">@TSK</a>: Nem kelhetnek túl korán, ha 9-re sikerül kinyitniuk a boltot.
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2016/03/07/napsutotte_bisztro_a_raadas/full_commentlist/1#c29732898
Válasz erre: Napsütötte Bisztró - a ráadás!
2016-03-08T17:27:47+01:00
2016-03-08T17:27:47+01:00
TSK
http://blog.hu/user/93450
<a href="http://pandaestigrisfoz.blog.hu/2016/03/07/napsutotte_bisztro_a_raadas?full_commentlist=1#c29731990" class="reply_nick_748327" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 29731990 );">@mortullus</a>: Szerintem kérdezd meg a srácokat mikor kelnek és mennyit dolgoznak a két üzlettel. Adok elérhetőséget, biztosan készséggel kielégítik a kíváncsiságodat...
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2016/03/07/napsutotte_bisztro_a_raadas/full_commentlist/1#c29732876
Válasz erre: Napsütötte Bisztró - a ráadás!
2016-03-08T17:24:55+01:00
2016-03-08T17:24:55+01:00
TSK
http://blog.hu/user/93450
<a href="http://pandaestigrisfoz.blog.hu/2016/03/07/napsutotte_bisztro_a_raadas?full_commentlist=1#c29732704" class="reply_nick_708902" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 29732704 );">@dumdidum42</a>: Van ott egy ilyen kis kerék alakú bizbasz az egered közepén, azzal tudsz lefele görgetni. Szívesen ;)
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2016/03/07/napsutotte_bisztro_a_raadas/full_commentlist/1#c29732704
Válasz erre: Napsütötte Bisztró - a ráadás!
2016-03-08T17:01:26+01:00
2016-03-08T17:01:26+01:00
dumdidum42 (törölt)
annyira jó hogy megnyitok egy ételes blogot és emberek fejét nézem az étel helyett
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2016/03/07/napsutotte_bisztro_a_raadas/full_commentlist/1#c29731990
Válasz erre: Napsütötte Bisztró - a ráadás!
2016-03-08T15:18:01+01:00
2016-03-08T15:18:01+01:00
mortullus
http://blog.hu/user/748327
<a href="http://pandaestigrisfoz.blog.hu/2016/03/07/napsutotte_bisztro_a_raadas?full_commentlist=1#c29731582" class="reply_nick_978525" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 29731582 );">@Hortenz</a>: Gondolom lusták korán kelni és ezért azt hiszik, elég 9-től reggeliztetni a jónépet.
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2016/03/07/napsutotte_bisztro_a_raadas/full_commentlist/1#c29731964
Válasz erre: Napsütötte Bisztró - a ráadás!
2016-03-08T15:14:43+01:00
2016-03-08T15:14:43+01:00
TSK
http://blog.hu/user/93450
<a href="http://pandaestigrisfoz.blog.hu/2016/03/07/napsutotte_bisztro_a_raadas?full_commentlist=1#c29731480" class="reply_nick_409388" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 29731480 );">@wrstjnethn</a>: @Gekko Így van, ez az egész Hype értelmezhetetlen az élet körül,(vegetáció) eszköz és nem cél. Eszköz hogy ne haljunk ki, és kiszolgálja fajunk fennmaradását. Ebbe mondjuk bármi, ami nem vegetatív nem fér bele. <br />
Persze mindenki úgy él, ahogy akar ;)
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2016/03/07/napsutotte_bisztro_a_raadas/full_commentlist/1#c29731582
Válasz erre: Napsütötte Bisztró - a ráadás!
2016-03-08T14:15:31+01:00
2016-03-08T14:15:31+01:00
Reggelizős hely 9 órai nyitással. Jól van.
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2016/03/07/napsutotte_bisztro_a_raadas/full_commentlist/1#c29731480
Válasz erre: Napsütötte Bisztró - a ráadás!
2016-03-08T13:57:41+01:00
2016-03-08T13:57:41+01:00
wrstjnethn
http://blog.hu/user/409388
<a href="http://pandaestigrisfoz.blog.hu/2016/03/07/napsutotte_bisztro_a_raadas?full_commentlist=1#c29731190" class="reply_nick_10074" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 29731190 );">@Gekko</a>: így van, ez az egész hype értelmezhetetlen, ami a nyaralás körül van. A nyaralás (rekreáció) eszköz, és nem cél. Odamegyünk, hogy a szervezetünk működése, annak egyensúlya biztosított legyen. Valamint eszköz, hogy fizikai teljesítményünk kiszolgálja a céljainkat. Ebbe mondjuk egy monte carlói luxus hotel pont nem igen fér bele, pláne, ha nem zavar senki.<br />
Persze mindenki ott és úgy pihen, ahogy akar:-)
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2016/03/07/napsutotte_bisztro_a_raadas/full_commentlist/1#c29731462
Válasz erre: Napsütötte Bisztró - a ráadás!
2016-03-08T13:54:07+01:00
2016-03-08T13:54:07+01:00
wrstjnethn
http://blog.hu/user/409388
<a href="http://pandaestigrisfoz.blog.hu/2016/03/07/napsutotte_bisztro_a_raadas?full_commentlist=1#c29731190" class="reply_nick_10074" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 29731190 );">@Gekko</a>: Így van, ez az egész hype értelmezhetetlen, ami a lakhatás körül van. A lakás (szállás) eszköz, és nem cél. Eszköz, hogy védelmet nyújtson, kiszolgálja a céljainkat. Ebbe mondjuk egy medencés családi ház pont nem igen fér bele, pláne, ha kellemes környezetben fekszik.<br />
Persze mindenki ott és úgy lakik, ahogy akar:-)
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2016/03/07/napsutotte_bisztro_a_raadas/full_commentlist/1#c29731450
Válasz erre: Napsütötte Bisztró - a ráadás!
2016-03-08T13:51:02+01:00
2016-03-08T13:51:02+01:00
wrstjnethn
http://blog.hu/user/409388
<a href="http://pandaestigrisfoz.blog.hu/2016/03/07/napsutotte_bisztro_a_raadas?full_commentlist=1#c29731190" class="reply_nick_10074" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 29731190 );">@Gekko</a>: így van, ez az egész hype értelmezhetetlen, ami az autózás körül van. Az autó (gépjármű) eszköz és nem cél. Eszköz, hogy eljussunk A-ból B-be, kiszolgálja a céljainkat. Ebbe mondjuk a sportautó nem igen fér bele, pláne, ha metálfényű. Persze mindenki azt és úgy vezet, ahogy akar:-)
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2016/03/07/napsutotte_bisztro_a_raadas/full_commentlist/1#c29731424
Válasz erre: Napsütötte Bisztró - a ráadás!
2016-03-08T13:46:39+01:00
2016-03-08T13:46:39+01:00
CSOKKI MÁLNA
http://blog.hu/user/992300
Ismét egy "trendi" geci drága reggelizős hely, ahol úgy két rugóért meg is reggelizhetsz. Félni nem kell, a sznob hülyék tódulni fognak ide is.
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2016/03/07/napsutotte_bisztro_a_raadas/full_commentlist/1#c29731408
Válasz erre: Napsütötte Bisztró - a ráadás!
2016-03-08T13:44:59+01:00
2016-03-08T13:44:59+01:00
öreg baka nem rakéta
http://blog.hu/user/889147
Tualajdon képpen örülök, hogy sikeres a vállalkozás. Kis üröm az örömben, hogy a nyitva tartás nem igazán az átlagembernek szól, inkább csak a yuppiknak. (09-20 óra) Az átlagember olyankor már dolgozik.<br />
Hiányolom az árak feltüntetését. (lehet, hogy nem találtam), de nem az igazán reggeliző árak, gondolom. Rétegigény elégít ki, nem igazán könnyen megtalálható helyen.<br />
Sok sikert.
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2016/03/07/napsutotte_bisztro_a_raadas/full_commentlist/1#c29731190
Válasz erre: Napsütötte Bisztró - a ráadás!
2016-03-08T13:10:36+01:00
2016-03-08T13:10:36+01:00
Gekko
http://blog.hu/user/10074
Számomra ez az egész hype értelmezhetetlen, ami a kajálás körül van. Az étel (táplálék) eszköz, és nem cél. Eszköz, hogy a szervezetünk működése, annak egyensúlya biztosított legyen. Valamint eszköz, hogy fizikai teljesítményünk kiszolgálja a céljainkat.<br />
Ebbe mondjuk a szendvics pont nem igen fér bele, pláne, ha fehér lisztből készül.<br />
Persze mindenki azt és úgy eszik, ahogy akar:-)
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2015/09/09/illatos_izes_bagett/full_commentlist/1#c28055260
Válasz erre: Comment faire de la baguette
2015-09-10T18:51:47+02:00
2015-09-10T18:51:47+02:00
Ad Dio
http://blog.hu/user/473246
Ügyesek vagytok! Egyszer majd megkóstolom. Remélem Nálatok ;-).
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/07/11/magyar_gasztroforradalom_ugyan_ma/full_commentlist/1#c27638420
Válasz erre: Magyar gasztroforradalom? Ugyan má'!
2015-07-25T17:29:07+02:00
2015-07-25T17:29:07+02:00
Réj Finkül
http://blog.hu/user/826155
<a href="http://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/07/11/magyar_gasztroforradalom_ugyan_ma?full_commentlist=1#c23930581" class="reply_nick_86519" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 23930581 );">@motoroskonyhaja</a>: Vannak <br />
olyan helyi termelők/tenyésztők, akik minőségi termékeket kínálnak (táp és injekció mentes szabadtartású állatok)<br />
nagyon jó áron. Itt viszont már mindegy, hogy vidék vagy város, mert mindenhol megtalálhatóak. Vannak erre külön <br />
honlapok is, ahol még értékelni is lehet őket. Természetesen most nem a kézműves" és "öko" piacokról beszélek, ahol valóban horror áron adják a ki tudja milyen termékeket. Nekem ingyen házhoz szállítják és így sem kerül többe (sőt több esetben inkább kevesebbe), mintha boltban venném meg. <br />
Kérlek, írj egy elérhetőséget. Én bárhol kerestem, csak dupla, tripla áron tudok venni, vagy csak egész csirkét, de azt is csak 3 havonta. Egyébként teljesen egyetértek Pandáék írásával, és csak egy átlagos háziasszony vagyok, aki nem szeretne szemetet tálalni az asztalra étel gyanánt. Kicsit talán többet foglalkozok az alapanyagok beszerzésével annnál, mint ahogy arra Pandáék kitérnek a blogon, bár bevallom, elég nehéz feladat, sőt, majdnem lehetetlen kategória. <br />
Anno én is próbáltam "hirdetni az igét" a sok adalékanyaggal és az egészséges táplálkozással kapcsolatban. Egy barátnőm "megtért", és már ezért megérte! A többiek leginkább hülyének néznek, vagy megpróbálták elérni, hogy én érezzem magam annak, amiért pl. nem akarom Na glutamáttal és társaival etetni a kisfiamat és a családomat. Szóval már az alapanyagoknál bukott az ügy,, nemhogy még bíbelődjenek is az elkészítéssel. A munkahelyemen pl. Theo papa dívik, pfff. Még az általam igényesnek hitt rokon anyuka is azt a választ adta minden igyekezetem ellenére, hogy "valamiben úgyis meg kell halni", vagy "ma már minden mérgező"... és eteti tovább a kislányát halrudacskával és csirkesonkával. No comment... Köszöm előre is!
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2015/02/13/tippek_hogy_legyen_az_etel_szep_is_ne_csak_finom/full_commentlist/1#c26274905
Válasz erre: 5+1 tipp, hogyan legyen az étel szép, ne csak finom
2015-02-24T13:51:16+01:00
2015-02-24T13:51:16+01:00
TSK
http://blog.hu/user/93450
<a href="http://pandaestigrisfoz.blog.hu/2015/02/13/tippek_hogy_legyen_az_etel_szep_is_ne_csak_finom?full_commentlist=1#c26143653" class="reply_nick_950665" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 26143653 );">@the.man</a>: Köszönjük. Na igen, lehet rémségekkel találkozni... :D
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2015/02/23/csibeburger_es_nuggets_pipa/full_commentlist/1#c26270373
Válasz erre: Csibeburger és nuggets? Pipa!
2015-02-24T01:41:37+01:00
2015-02-24T01:41:37+01:00
Red Hawk
http://blog.hu/user/848896
A aioli (ahogy helyesen írják) nem varázslat hanem az alap szószok egyike, az elkészítése gyakorlatot igényel a harmonikus íz eltalálásához, jelzem, tojással, sáfránnyal, citromlével és mustárral kiegészítve kellemesebb íze lesz, de ez szubjektív :)
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2015/02/13/tippek_hogy_legyen_az_etel_szep_is_ne_csak_finom/full_commentlist/1#c26143653
Válasz erre: 5+1 tipp, hogyan legyen az étel szép, ne csak finom
2015-02-14T11:35:08+01:00
2015-02-14T11:35:08+01:00
the.man
http://blog.hu/user/950665
Szépek a képek. A tálalás sok helyen iszonyat gáz, még most is sok helyen adnak paradicsom virágot akár még fagyihoz is (na jó azért azt nem). "szerencsére" máshol is az voltam spanyol éteremben ahol minden főfogás tányérjának a szélére paprikát szórtak. <br /><br />
Talán még ide fér az eltörölgetett tányér mert hiába tiszta ha matt foltokkal van tele.
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2015/02/10/csajozz_a_konyhaban/full_commentlist/1#c26108897
Válasz erre: Csajozz a konyhában
2015-02-11T13:45:26+01:00
2015-02-11T13:45:26+01:00
TSK
http://blog.hu/user/93450
<a href="http://pandaestigrisfoz.blog.hu/2015/02/10/csajozz_a_konyhaban?full_commentlist=1#c26108741" class="reply_nick_782451" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 26108741 );">@A fickó</a>: HA érted a cikk lényegét akkor ezt is érted. Természetesen nekünk, akik jártasak a témában, ez sokkal árnyaltabb, de ez azoknak szól, akik viszont nem ;)
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2015/02/10/csajozz_a_konyhaban/full_commentlist/1#c26108741
Válasz erre: Csajozz a konyhában
2015-02-11T13:33:48+01:00
2015-02-11T13:33:48+01:00
A fickó
http://blog.hu/user/782451
"sötét kajákhoz vörös, világos kajákhoz fehér" Sötét kaja, világos kaja, ezen nagyon jót röhögtem. :D Tejbegrízhez mit igyak? Amíg nem szórok rá kakaót, addig fehéret utána vöröset, ha eperlekvárt teszek rá jöhet a rozé. :)
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2015/01/30/a_rizotto_es_nemi_kis_csavar/full_commentlist/1#c26096673
Válasz erre: A rizottó és némi csavar
2015-02-10T16:02:42+01:00
2015-02-10T16:02:42+01:00
TSK
http://blog.hu/user/93450
<a href="http://pandaestigrisfoz.blog.hu/2015/01/30/a_rizotto_es_nemi_kis_csavar?full_commentlist=1#c25950933" class="reply_nick_782451" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 25950933 );">@A fickó</a>: Köszi a kiegészítést! :D
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2015/01/07/bacont_hazilag/full_commentlist/1#c25862353
Válasz erre: Bacont házilag??!
2015-01-24T04:54:42+01:00
2015-01-24T04:54:42+01:00
TSK
http://blog.hu/user/93450
Nem kell cserélni a fűszereket :)
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2015/01/07/bacont_hazilag/full_commentlist/1#c25861709
Válasz erre: Bacont házilag??!
2015-01-24T00:27:01+01:00
2015-01-24T00:27:01+01:00
nagyszaju
http://blog.hu/user/194862
Szia!<br />
Egy kérdés. Minden nap újra egy új adag borókát babérlevelet, stb kell belemasszírozni, vagy csak első alkalommal és utána a rajta levővel? Számomra nem egyértelmű, bocsi...
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2015/01/13/pizzat_krumplibol_normalis/full_commentlist/1#c25769985
Válasz erre: Pizzát krumpliból? Normális?
2015-01-16T21:08:48+01:00
2015-01-16T21:08:48+01:00
cz.viktor
http://blog.hu/user/373016
Ezt szerintem csak egy kerti konyhában lehet elkészíteni. <a rel="nofollow" href="http://www.kertikonyhak.hu">www.kertikonyhak.hu</a>
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2015/01/13/pizzat_krumplibol_normalis/full_commentlist/1#c25754543
Válasz erre: Pizzát krumpliból? Normális?
2015-01-15T16:30:28+01:00
2015-01-15T16:30:28+01:00
A fickó
http://blog.hu/user/782451
Ennek fajta rösztinek kb. annyi köze van a pizzához, mint egy omlettnek. Nagyjából semmi, még alternatívaként sem. Ezek szerint minden, ami lapos és sült az pizza. :) Ha pizzát akarok enni pizzát készítek és nem naan-t, tortilla-t, lángost, vagy tócsnit és még sorolhatnám vég nélkül a lapos sült ételeket. :)<br />
Ez a serpenyős röszti egyébként jó, én is készítem legtöbbször köretként, de csak jó ízű krumplival, vajjal és némi sóval.
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2015/01/13/pizzat_krumplibol_normalis/full_commentlist/1#c25751995
Válasz erre: Pizzát krumpliból? Normális?
2015-01-15T12:45:09+01:00
2015-01-15T12:45:09+01:00
aleb19
http://blog.hu/user/274105
csak aztata qva szerecsendiot nem ertem, ha mar pizzazolol akkor oregano
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2015/01/13/pizzat_krumplibol_normalis/full_commentlist/1#c25751975
Válasz erre: Pizzát krumpliból? Normális?
2015-01-15T12:43:36+01:00
2015-01-15T12:43:36+01:00
aleb19
http://blog.hu/user/274105
<a href="http://pandaestigrisfoz.blog.hu/2015/01/13/pizzat_krumplibol_normalis?full_commentlist=1#c25750375" class="reply_nick_647466" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 25750375 );">@protézisesh</a>: +1
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2015/01/13/pizzat_krumplibol_normalis/full_commentlist/1#c25750407
Válasz erre: Pizzát krumpliból? Normális?
2015-01-15T10:35:00+01:00
2015-01-15T10:35:00+01:00
TSK
http://blog.hu/user/93450
<a href="http://pandaestigrisfoz.blog.hu/2015/01/13/pizzat_krumplibol_normalis?full_commentlist=1#c25750375" class="reply_nick_647466" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 25750375 );">@protézisesh</a>: A fenti képen láthatod, milyen vastag lesz 3 réteg krumpliból ;) Hát ez nem éppen a pizza HUT. A többiben részben igazad van. Másrészt én nem pizzaként szerettem volna propagálni, csak alternatívát nyújtani. Sorry, lehet, hogy ez félreérthető.
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2015/01/13/pizzat_krumplibol_normalis/full_commentlist/1#c25750375
Válasz erre: Pizzát krumpliból? Normális?
2015-01-15T10:32:32+01:00
2015-01-15T10:32:32+01:00
protézisesh
http://blog.hu/user/647466
az olasz pizza vastagságához EGY réteg krumpli kellene. 3 réteg az már Pizzahut.<br /><br />
Amúgy miért kell szinte az összes gasztroblogban kamuételeket propagálni, másnak hívni? Ez egy TÖK JÓ krumplilepény, de kurvára semmi köze a pizzához. (most olvastam egy tejberizst máshol, ami meg cukkiniből és vízből készült. WTF?!)<br /><br />
klasszikussal élve: a kruplileves legyen krumplileves...
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2015/01/13/pizzat_krumplibol_normalis/full_commentlist/1#c25744669
Válasz erre: Pizzát krumpliból? Normális?
2015-01-14T21:31:35+01:00
2015-01-14T21:31:35+01:00
frikazojd
http://blog.hu/user/136465
mi ugy is szoktuk, hogy padlizsant kiforditunk, grillezzuk/elosutjuk es arra tesszuk a pizzafeltetet :) az es jo!
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2015/01/11/csirket_egeszben/full_commentlist/1#c25710275
Válasz erre: Csirkét? Egészben!
2015-01-12T14:43:11+01:00
2015-01-12T14:43:11+01:00
TSK
http://blog.hu/user/93450
<a href="http://pandaestigrisfoz.blog.hu/2015/01/11/csirket_egeszben?full_commentlist=1#c25710263" class="reply_nick_150350" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 25710263 );">@ancsimancsi</a>: Megy a cikk végére :D
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2015/01/11/csirket_egeszben/full_commentlist/1#c25710263
Válasz erre: Csirkét? Egészben!
2015-01-12T14:42:24+01:00
2015-01-12T14:42:24+01:00
ancsimancsi
http://blog.hu/user/150350
Ah, napunk tegnap ez volt a vacsora! <br /><br />
Oliva olajjal bedorzsolni, ra so es bors. Melle ket szar friss rozmaring meg friss kakukkfu. Ha csak szaritott van otthon, akkor megszorom vele a madarat. A hasuregebe meg mehet egy egesz bevagdosott/megszurkalt citrom. En altalaban legkevereses 180-ra nyomom be es a felenel veszem le az alufoliat.
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2015/01/07/bacont_hazilag/full_commentlist/1#c25671009
Válasz erre: Bacont házilag??!
2015-01-09T12:41:06+01:00
2015-01-09T12:41:06+01:00
élhetetlen
http://blog.hu/user/648369
Nem vagyok szakértő, csak gyerekkoromra emlékszem, mikor én tartottam a tál sót a dézsa fölött, hogy, míg apa sóz, a kezéről lehulló só se a földre hulljon. De nem szedtük ki a disznónyi, két disznónyi árut, nem öntöttük le a levét, csak forgattuk, és utánsóztuk. Más. Az abált szalonna. Egy csomó ismerősömnél már a disznóölés napján megfőzik, aztán bekenik mindenfélével (paprika, fokhagyma), hogy legyen valami íze is. Én itt, a nyolcadik emeleten is pácolom, azaz megveszem a hentesnél a tokaszalonnát, aztán két, három napig áll a sóban egy tálban, és utána főzöm meg. Egyszerűen sokkal finomabb lesz.
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2015/01/07/bacont_hazilag/full_commentlist/1#c25662059
Válasz erre: Bacont házilag??!
2015-01-08T18:48:17+01:00
2015-01-08T18:48:17+01:00
TSK
http://blog.hu/user/93450
<a href="http://pandaestigrisfoz.blog.hu/2015/01/07/bacont_hazilag?full_commentlist=1#c25661561" class="reply_nick_77790" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 25661561 );">@Kopasz Szuzukis</a>: Én is a hagyományos tartósítás híve vagyok. egyelőre tesztüzemben az 5 nap elég, eddig nem tapasztaltam romlást, de ha így lesz, módosítunk hosszabb pácolásra. köszönöm a kiegészítést! Kíváncsi lennék a szalonnáitokra, megvásárolhatóak?
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2015/01/07/bacont_hazilag/full_commentlist/1#c25661561
Válasz erre: Bacont házilag??!
2015-01-08T18:01:22+01:00
2015-01-08T18:01:22+01:00
Kopasz Szuzukis
http://blog.hu/user/77790
A salétromsó, eftások, biza nátrium nitrát vagy kálium nitrát. Attól függően, hogy hol árusítják. Mint ilyen, nem igazán az egészséges étrend adaléka!!! Lehet, hogy szép piros marad tőle a hús, de én kifejezetten ellenzem.<br />
Annál is inkább, mivel a hagyományos sópácot több évtizede használjuk. Eddig Semmilyen húsromlást nem tapasztaltunk, pedig nem 1-2 hétre készült a tartósítás. <br />
Igaz, nem is 4-5 napig pácoltunk, hanem 2 hétig, majd enyhe hideg füstöt kapott az áru.Az égetőkazán és a füstölőszekrény közé kb. 4 méternyi füstcsövet tettem. Így, mire a füstszekrénybe ért a füst, szinte teljesen lehűlt. <br />
Kétféle pácolást használtunk a húsos szalonnára: egyik a sima sózás, fűszerkeverékkel. A keverékbe kömény, babérlevél, szerecsendió és kapormag került. A másik: a hurkaabáló lében a szalonnacsíkokat kb. fél óráig lassú tűzön megabáltuk. Kihűlés után péppé zúzott fokhagymával bedörzsöltük, majd a fenti sópácba került 1 hétre. A pácolás után mindkét fajta szalonnát langyos vízzel lemostuk, így került füstölésre. Füstölés után még kb. 2-3 hétig hideg, szellős helyen érleltük. Az így elkészített szalonna hideg helyen akár 2-3 évig is elállt romlás, avasodás nélkül.<br />
A pármai sonka nevű készítmény sem tartalmaz nitrátot (salétromsó). Még sót sem kap, hanem a kihűlt, kb. 12-15 kilós sonkákat simán kiakasztják a tengerparti szélbe. Mégsem romlik meg.
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/03/27/sajtkeszitas_otthon/full_commentlist/1#c25660711
Válasz erre: Sajtkészítés otthon...
2015-01-08T16:58:58+01:00
2015-01-08T16:58:58+01:00
A fickó
http://blog.hu/user/782451
<a href="http://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/03/27/sajtkeszitas_otthon?full_commentlist=1#c25660027" class="reply_nick_93450" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 25660027 );">@TSK</a>: Még csak most kezdem újra az írást, hosszú ideig nem értem rá a blogolásra. Persze főztem sokat, de ezeket majd a szezonjukban teszem fel. Remélhetőleg sok sous vide lesz majd, mert úgy érzem ez nem kap elég nyilvánosságot. Lényegében nem is ismerik az emberek, hogy mi ez. Nálam ez már napi szintem beépült a konyhai rutinba.
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2015/01/07/bacont_hazilag/full_commentlist/1#c25660143
Válasz erre: Bacont házilag??!
2015-01-08T16:13:49+01:00
2015-01-08T16:13:49+01:00
TSK
http://blog.hu/user/93450
<a href="http://pandaestigrisfoz.blog.hu/2015/01/07/bacont_hazilag?full_commentlist=1#c25660111" class="reply_nick_436916" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 25660111 );">@inebhedj - szerintem</a>: Nem vettem kötözködésnek, és köszi az új kiegészítést, nem baj, ha gyűlik az infó :D És hát jó szalonnázást...ne felejtsd a hagymát és a paprikát ;)
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2015/01/07/bacont_hazilag/full_commentlist/1#c25660111
Válasz erre: Bacont házilag??!
2015-01-08T16:12:13+01:00
2015-01-08T16:12:13+01:00
inebhedj - szerintem
http://blog.hu/user/436916
<a href="http://pandaestigrisfoz.blog.hu/2015/01/07/bacont_hazilag?full_commentlist=1#c25659173" class="reply_nick_93450" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 25659173 );">@TSK</a>: <br /><br />
bocs, lehet, hogy félreérthetően fogalmaztam, tehát:<br /><br />
a kolozsvári a pác jellege (mondjuk gasztrotörténészek, illetve régi receptek őrzői / bújói ezt tovább árnyalhatnák hogy ti. a szalontai, kolozsvári, bakonyi és somogyi típusú pácok mára már el-, összemosódtak).<br /><br />
a kolozsvári szalonnát (pác után akár nyersen) megfüstölik, a főtt császárszalonnát megfőzik (netán abálják), a sült császárszalonnát sütik, a bakonyit (máskor somogyit, bár ott a rakott szalonna készítés bezavar egy kicsit) füstölés nélkül gőzölik (kicsit keményebb lesz az állaga, ezért vékonyra szelhető, ezt hívják a kereskedelemben baconnek, ha jól tévedek, illetve elvileg a bakonyit "lebőrzik"), a pácolás módja jellemzően (legalábbis az igényesebb szalonnáknál) kolozsvári (fentebbi kitételekkel), az alapanyag császár (a bakonyi szalonnánál talán a húsosabb [a Húsipari Kézikönyv egyenesen szalonnás sertéshúsnak hívja], a főtt / sült császárszalonnánál a zsírosabb részt volt szokás anno választani, de ezt ma már valószínűleg nagyvonalúbban kezelik :) ).<br /><br />
(Ma még nem volt időm enni, és most miattad szalonnázhatnékom lett, mielőtt kötözködésnek tűnnének a fentiek, szóval küldetésed teljesítve :) )
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2015/01/07/bacont_hazilag/full_commentlist/1#c25660057
Válasz erre: Bacont házilag??!
2015-01-08T16:07:57+01:00
2015-01-08T16:07:57+01:00
Andrass9
http://blog.hu/user/290897
Én is készítettem már egyszer kiváncsiságból. Ráadásnak egy kicsit meg is füstöltem a grillben birskörtefával. Tényleg fantasztikus, pont, ahogy szeretem!!!<br />
A pácba persze tettem pici salétromot is, mert nem csak 2 hétre terveztem előre...
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/03/27/sajtkeszitas_otthon/full_commentlist/1#c25660027
Válasz erre: Sajtkészítés otthon...
2015-01-08T16:05:35+01:00
2015-01-08T16:05:35+01:00
TSK
http://blog.hu/user/93450
<a href="http://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/03/27/sajtkeszitas_otthon?full_commentlist=1#c25659987" class="reply_nick_782451" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 25659987 );">@A fickó</a>: Már amennyiben a sajtot kizárólag a hosszú érlelésű sajtokkal azonosítjuk. Én szeretem a friss sajtokat is, ami nem zárja ki, hogy bármilyen más sajtokat fogyasszak. Nyilván, vannak olyan típusok, aminek eszem ágában nem lenne otthon nekiállni. Ellenben ez egy olyan fajta, ami könnyen elkészíthető, és eddig mindenki szerette, aki kóstolta. Akkor meg miért ne. Amúgy üdv újra, rég hallottam felőled :D Megyek is a blogodra, hátha van valami klassz újdonság :D
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/03/27/sajtkeszitas_otthon/full_commentlist/1#c25659987
Válasz erre: Sajtkészítés otthon...
2015-01-08T16:02:42+01:00
2015-01-08T16:02:42+01:00
A fickó
http://blog.hu/user/782451
Otthon nem lehet rendes sajtot készíteni. Számomra a sajt az megfelelően (legtöbbször igen hosszan) érlelt tejtermék. Ehhez elengedhetetlen a kiváló alapanyag, technológia, rengeteg munka és a megfelelő környezet. Rengeteg fajta jó minőségű sajt kapható és itt most nem az ipari tömegesen gyártott sajtokra gondolok. Tudom, hogy divat ma a "házi" előállítás, ami nagyon sok esetben indokolt is , de a sajt készítés szerintem nem pont az a műfaj. Ráadásul a legtöbb házi dolgot is sokan "bolti" alapanyagokból készítenek. Kicsit off: de a pudingporral, tortabevonóval és margarinnal készült házi süti az mitől jobb?
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2015/01/07/bacont_hazilag/full_commentlist/1#c25659853
Válasz erre: Bacont házilag??!
2015-01-08T15:52:11+01:00
2015-01-08T15:52:11+01:00
TSK
http://blog.hu/user/93450
<a href="http://pandaestigrisfoz.blog.hu/2015/01/07/bacont_hazilag?full_commentlist=1#c25659833" class="reply_nick_622841" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 25659833 );">@Nand</a>: A bacon a szalonna hagyományosan brit területeken elkészített változata. Tudom, hívhattam volna angolszalonnának is. Szánombánom...
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2015/01/07/bacont_hazilag/full_commentlist/1#c25659833
Válasz erre: Bacont házilag??!
2015-01-08T15:50:49+01:00
2015-01-08T15:50:49+01:00
Nand
http://blog.hu/user/622841
Miért, mi a bacon?
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2015/01/07/bacont_hazilag/full_commentlist/1#c25659795
Válasz erre: Bacont házilag??!
2015-01-08T15:48:50+01:00
2015-01-08T15:48:50+01:00
TSK
http://blog.hu/user/93450
<a href="http://pandaestigrisfoz.blog.hu/2015/01/07/bacont_hazilag?full_commentlist=1#c25659719" class="reply_nick_622841" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 25659719 );">@Nand</a>: Najó, az, hogy minden szirszart eladnak bacon néven az mondjuk igaz :DDD
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2015/01/07/bacont_hazilag/full_commentlist/1#c25659733
Válasz erre: Bacont házilag??!
2015-01-08T15:44:54+01:00
2015-01-08T15:44:54+01:00
TSK
http://blog.hu/user/93450
<a href="http://pandaestigrisfoz.blog.hu/2015/01/07/bacont_hazilag?full_commentlist=1#c25659719" class="reply_nick_622841" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 25659719 );">@Nand</a>: Na, nemár :D
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2015/01/07/bacont_hazilag/full_commentlist/1#c25659719
Válasz erre: Bacont házilag??!
2015-01-08T15:44:02+01:00
2015-01-08T15:44:02+01:00
Nand
http://blog.hu/user/622841
Egyáltalán mi az a bacon? Mert kb szerintem annyi, hogy a mai fitness világban a gyártók nem merik leírni, hogy ilyen-olyan szalonna. sőt továbbmennek minden szir-szart eladnak ez alatt a név alatt.
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2015/01/07/bacont_hazilag/full_commentlist/1#c25659173
Válasz erre: Bacont házilag??!
2015-01-08T15:04:02+01:00
2015-01-08T15:04:02+01:00
TSK
http://blog.hu/user/93450
<a href="http://pandaestigrisfoz.blog.hu/2015/01/07/bacont_hazilag?full_commentlist=1#c25659127" class="reply_nick_436916" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 25659127 );">@inebhedj - szerintem</a>: Köszi a kiegészítést, igen, a magyar szalonnakultúra sokkal gazdagabb. Itt most egy nagyon egyszerű megoldást szedtünk elő, hogy merjünk otthon is nekiállni. Azért ne keverjük a kolozsvárit a baconnel :D és persze abban sem hiszek, hogy csak az a jó, ami a magyar konyha felől érkezik, a baconozés nem a trendiség kérdése, amúgy is azt gondolom, (bár épp nem ez a cikk lesz az elindítója) hogy nagyon sokan be vannak ragadva a magyar konyhába. Nem árt néha kitekintgetni. Ez itt most nem a magyar szalonnákról szól (amiről amúgy sok cikk fellelhető), hanem a baconről. Se több, se kevesebb ;)
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2015/01/07/bacont_hazilag/full_commentlist/1#c25659127
Válasz erre: Bacont házilag??!
2015-01-08T14:59:43+01:00
2015-01-08T14:59:43+01:00
inebhedj - szerintem
http://blog.hu/user/436916
<a href="http://pandaestigrisfoz.blog.hu/2015/01/07/bacont_hazilag?full_commentlist=1#c25657851" class="reply_nick_852821" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 25657851 );">@VÜF</a>: <br />
+1, bizony kevéske salétromsó jól jöhet...<br /><br />
gyakorlatilag a kolozsvári pác egyfajta változata lenne ez (nagyon trendi ez a baconözés, de lévén, a magyar szalonna kultúra valamelyest gazdagabb, mint az angol, érdemes előnyt biztosítani számára), a császár feldolgozásoknál többnyire a kolozsvári pácok különböző mutációit szokták alkalmazni (így a felsoroltak mellett fenyőmag, hagyma, fokhagyma, bors, koriander, stb. is előfordul az egyes receptekben).
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2015/01/07/bacont_hazilag/full_commentlist/1#c25657979
Válasz erre: Bacont házilag??!
2015-01-08T13:31:13+01:00
2015-01-08T13:31:13+01:00
TSK
http://blog.hu/user/93450
A só teljesen átjárja. Én is kételkedtem, de viszonylag sokfelé utánanéztem, és működik, de ártani nem árthat..
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2015/01/07/bacont_hazilag/full_commentlist/1#c25657851
Válasz erre: Bacont házilag??!
2015-01-08T13:23:43+01:00
2015-01-08T13:23:43+01:00
VÜF
http://blog.hu/user/852821
Egy pici pácsó nem ártana bele, mégiscsak nyers húsról van szó.
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/02/10/halak_1_resz_tokehal_makrela_pisztrang/full_commentlist/1#c25651081
Válasz erre: Halak: 1.rész Tőkehal, makréla, pisztráng
2015-01-07T22:00:22+01:00
2015-01-07T22:00:22+01:00
TSK
http://blog.hu/user/93450
Sajnos nincs rá módszerem, le kell róla kaparni, igen, melós dolog sajna, bár azért a kárászt sokkal jobban utálom pucolni :D
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/02/10/halak_1_resz_tokehal_makrela_pisztrang/full_commentlist/1#c25650109
Válasz erre: Halak: 1.rész Tőkehal, makréla, pisztráng
2015-01-07T20:23:02+01:00
2015-01-07T20:23:02+01:00
Gézám
http://blog.hu/user/109885
Üdv! Érdeklődnék, hogy a pisztrángnál, ha rajta nem nyúzod meg és bőre rajta marad, akkor hogyan takarítod le a pikkelyeket? Piszok melós dolog volt nekem nyúzás nélkül fényesre vakargatni... Ha tudsz valami egyszerű megoldást, kérlek ne tartsd magadban.. ;)
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/11/29/a_tokeletes_sultkumpli_de_most_tenyleg/full_commentlist/1#c25256689
Válasz erre: A tökéletes sültkumpli. De most tényleg, igazán!
2014-12-01T09:37:22+01:00
2014-12-01T09:37:22+01:00
inebhedj - szerintem
http://blog.hu/user/436916
<a href="http://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/11/29/a_tokeletes_sultkumpli_de_most_tenyleg?full_commentlist=1#c25249629" class="reply_nick_648369" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 25249629 );">@élhetetlen</a>: <br /><br />
Igen tudom, a "furcsa mód" azért szerepelt, mert azért jellemzően a két fő felhasználás eltérő fajtákat igényel, ugyanakkor van 1-2 fajta, ami mindkettőre alkalmas (na persze nem a csúcs, de kibírható kompromisszum).
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/11/29/a_tokeletes_sultkumpli_de_most_tenyleg/full_commentlist/1#c25255601
Válasz erre: A tökéletes sültkumpli. De most tényleg, igazán!
2014-12-01T00:37:21+01:00
2014-12-01T00:37:21+01:00
jet set
http://blog.hu/user/384788
<a href="http://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/11/29/a_tokeletes_sultkumpli_de_most_tenyleg?full_commentlist=1#c25247971" class="reply_nick_93450" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 25247971 );">@TSK</a>: +1. Használjunk zsírt, nem fáj az. Talán ma volt kint a főoldalon a töltött paprika receptje olajjal. WTF?!
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/11/29/a_tokeletes_sultkumpli_de_most_tenyleg/full_commentlist/1#c25255575
Válasz erre: A tökéletes sültkumpli. De most tényleg, igazán!
2014-12-01T00:31:33+01:00
2014-12-01T00:31:33+01:00
jet set
http://blog.hu/user/384788
<a href="http://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/11/29/a_tokeletes_sultkumpli_de_most_tenyleg?full_commentlist=1#c25247135" class="reply_nick_504449" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 25247135 );">@tengier1</a>: Hát ja. Én sem értem, mitől lenne finom a krumplihéj.
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/11/29/a_tokeletes_sultkumpli_de_most_tenyleg/full_commentlist/1#c25252641
Válasz erre: A tökéletes sültkumpli. De most tényleg, igazán!
2014-11-30T20:18:19+01:00
2014-11-30T20:18:19+01:00
domel
http://blog.hu/user/582841
A mirelit sültkrumpli az elmúlt években olyan rossz lett (mindegy milyen márka), hogy már egy ideje én is úgy kezdem, hogy veszek burgonyát a zöldségesnél, megmosom és szeetelem... és innentől mindegy hogy milyen fűszert teszel rá, max a jó jobb lesz.
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/11/29/a_tokeletes_sultkumpli_de_most_tenyleg/full_commentlist/1#c25252175
Válasz erre: A tökéletes sültkumpli. De most tényleg, igazán!
2014-11-30T19:52:54+01:00
2014-11-30T19:52:54+01:00
TSK
http://blog.hu/user/93450
<a href="http://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/11/29/a_tokeletes_sultkumpli_de_most_tenyleg?full_commentlist=1#c25252023" class="reply_nick_779411" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 25252023 );">@ócskás</a>: Mivel minden termelőnél, minden fajta más és más, inkább csak a fő jellemzőket lehet megállapítani. Vastag, vékony héjú, édeskésebb, és hasonlók. Azonos minőség és állag majdhogynem, nem létezik. Ezért sem akartam belemenni, a fajtákba, és a mély "krumplológiába" :D mert könnyű mellényúlni. Az én tapasztalatom, hogy sültkrumplinak a sárga a legjobb, a fent leírtak okán, de vitába nem szállnék senkivel miatta. A fent hivatkozott blogot én is olvasgatom régóta. Sok az általánosítás. Én híve vagyok a kipróbált dolgoknak, ami nem feltétlen szentírás, csak az én konyhámban született tapasztalat, amiért vállalom a felelősséget :D
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/11/29/a_tokeletes_sultkumpli_de_most_tenyleg/full_commentlist/1#c25252023
Válasz erre: A tökéletes sültkumpli. De most tényleg, igazán!
2014-11-30T19:45:56+01:00
2014-11-30T19:45:56+01:00
ócskás
http://blog.hu/user/779411
<a href="http://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/11/29/a_tokeletes_sultkumpli_de_most_tenyleg?full_commentlist=1#c25246557" class="reply_nick_311913" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 25246557 );">@szib</a>: Na igen:" A burgonyaszövetség sem tudott praktikus tanácsot adni, ettől függetlenül mindenkit arra bíztatnak, hogy kérdezzen a piacon. Szerintük tapasztalati úton lehet megtanulni minden háziasszonynak, hogy melyik burgonyafaj melyik ételhez passzol, " Most aztán okosak lettünk:)
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/11/29/a_tokeletes_sultkumpli_de_most_tenyleg/full_commentlist/1#c25251745
Válasz erre: A tökéletes sültkumpli. De most tényleg, igazán!
2014-11-30T19:31:25+01:00
2014-11-30T19:31:25+01:00
TSK
http://blog.hu/user/93450
<a href="http://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/11/29/a_tokeletes_sultkumpli_de_most_tenyleg?full_commentlist=1#c25251273" class="reply_nick_37419" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 25251273 );">@nicktolvajmentesítő_kovi1970</a>: Ismerem, a cuccot, hibátlan gép. Egy barátunknak van, és tényleg klassz vele a krumpli. A Tefaltól érkező reklámdíjat pedig felezzük :D
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/11/29/a_tokeletes_sultkumpli_de_most_tenyleg/full_commentlist/1#c25251273
Válasz erre: A tökéletes sültkumpli. De most tényleg, igazán!
2014-11-30T19:02:35+01:00
2014-11-30T19:02:35+01:00
Netuddki.
http://blog.hu/user/37419
<a href="http://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/11/29/a_tokeletes_sultkumpli_de_most_tenyleg?full_commentlist=1#c25251259" class="reply_nick_37419" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 25251259 );">@nicktolvajmentesítő_kovi1970</a>: Még annyit, hogy magamtól nem vettem volna. Asszony erőltette, de végül bevált.
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/11/29/a_tokeletes_sultkumpli_de_most_tenyleg/full_commentlist/1#c25251259
Válasz erre: A tökéletes sültkumpli. De most tényleg, igazán!
2014-11-30T19:01:40+01:00
2014-11-30T19:01:40+01:00
Netuddki.
http://blog.hu/user/37419
<a href="http://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/11/29/a_tokeletes_sultkumpli_de_most_tenyleg?full_commentlist=1#c25251253" class="reply_nick_37419" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 25251253 );">@nicktolvajmentesítő_kovi1970</a>: Ja, és tuti nem tocsog az olajban.
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/11/29/a_tokeletes_sultkumpli_de_most_tenyleg/full_commentlist/1#c25251253
Válasz erre: A tökéletes sültkumpli. De most tényleg, igazán!
2014-11-30T19:00:55+01:00
2014-11-30T19:00:55+01:00
Netuddki.
http://blog.hu/user/37419
Ez itt a reklám helye, de biztos van olcsóbb is:<br /><a rel="nofollow" href="http://www.avplanet.hu/konyhai-eszkozok/konyhai-robotgepek/olajsut/tefal-fz700030-actifry-olajsuto-feher.html">www.avplanet.hu/konyhai-eszkozok/konyhai-robotgepek/olajsut/tefal-fz700030-actifry-olajsuto-feher.html</a><br /><br />
Ebben egy kiskanál olajjal megsütheted a krumplidat. A héja ropogós lesz, a belseje omlós...
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/11/29/a_tokeletes_sultkumpli_de_most_tenyleg/full_commentlist/1#c25250589
Válasz erre: A tökéletes sültkumpli. De most tényleg, igazán!
2014-11-30T18:13:25+01:00
2014-11-30T18:13:25+01:00
stoppos76
http://blog.hu/user/36473
Libazsírt rája. :)
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/11/29/a_tokeletes_sultkumpli_de_most_tenyleg/full_commentlist/1#c25249629
Válasz erre: A tökéletes sültkumpli. De most tényleg, igazán!
2014-11-30T16:41:37+01:00
2014-11-30T16:41:37+01:00
élhetetlen
http://blog.hu/user/648369
<a href="http://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/11/29/a_tokeletes_sultkumpli_de_most_tenyleg?full_commentlist=1#c25248289" class="reply_nick_436916" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 25248289 );">@inebhedj - szerintem</a>: kifli-krumplizok” – „sőt furcsa mód főzni sem rossz”. Nem furcsa módon, azért ajánlják hideg krumplisalátákhoz is, mert nem esik szét.
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/11/29/a_tokeletes_sultkumpli_de_most_tenyleg/full_commentlist/1#c25249313
Válasz erre: A tökéletes sültkumpli. De most tényleg, igazán!
2014-11-30T16:10:10+01:00
2014-11-30T16:10:10+01:00
Max & Maxina
http://blog.hu/user/758768
Saját egyszerű & finom módszer, minimális "pöcsöléssel": krumplit megmosom, felezem (van egy mérethatár, azon felül harmadolom), a vágott felületet rácsozom, 0,5/1 cm mély bevágással, héjával lefelé elrendezem tepsiben, amíg kitölti az egészet. Olivaolaj, só, bors, kívánság szerint rozmaring vagy mediterrán keverék (bazsalikom/kakukkfű/oregánó) az olajba, meglocsolom vele. Mellédobok néhány gerezd félbevágott, szigorúan hámozatlan fokhagymát, esetleg pár csepp citromlével, lespriccelem, és csövön 30-40 percig, azután szabadom még 10-15 percig sütöm, 150+ fokon. Legtöbbször valamilyen hús mellé mehet be a sütőbe féltávnál, hogy egyszerre készüljenek el... :-)<br />
Aki nem szereti a héját, egyszerűen kiemeli a vaj puha belsejű, ropogós-hólyagos felületű "lényeget". Ugyanígy a fokhagyma is kinyomható a héjából. (megjegyzem én az vagyok, aki pluszban begyűjti ezeket a héjakat a tányérjára - de ízlések és pofonom, ugyebár! :-)) <br /><br />
Panasz még sosem volt rá, és szint bármelyik krumpliból készíthető, bármikor (újkorában is, de februárban is. Talán az aszott és csírázó állapot kivételével, bár azt még nem próbáltam)<br /><br />
Jó étvágyat!<br />
Mx
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/11/29/a_tokeletes_sultkumpli_de_most_tenyleg/full_commentlist/1#c25248289
Válasz erre: A tökéletes sültkumpli. De most tényleg, igazán!
2014-11-30T14:08:57+01:00
2014-11-30T14:08:57+01:00
inebhedj - szerintem
http://blog.hu/user/436916
<a href="http://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/11/29/a_tokeletes_sultkumpli_de_most_tenyleg?full_commentlist=1#c25247855" class="reply_nick_832091" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 25247855 );">@Phteven</a>: <br /><br />
Mivel sajnos a legtöbb helyen nem feliratozzák a krumplikat fajta szerint (típus szerint meg végképp nem), és jobbára az eladók se tudnak mondani róla semmit (fajtát se), így kinézet alapján kénytelen az ember besaccolni. Sajnos a sárga héj nem mindig egyértelmű, van (gyakorlatilag) szesz (más olvasatban: takarmány) krumpli is ilyen, és bizony gond nélkül futhatunk bele.<br /><br />
Én mostanában kifli-krumplizok, elég jellegzetes alakja van ahhoz, hogy nehezebben keverjem össze mással. Nem mondom, hogy nincs jobb krumpli nála, de egész édeskés és kevéssé lisztes ahhoz, hogy sütéshez elfogadható legyen (sőt furcsa mód főzni sem rossz). (Igaz én lassú zsírban sütöm a krumplit, ugyanakkor mind laskára vágottnál, mind szalmánál azonos, elfogadható minőséget produkál ez a fajta.)<br /><br />
Amúgy az általában elérhető krumplik közül tényleg a sárga vonalon vannak a legjobb sütő krumplik tapasztalatom szerint - na persze egy amerikai krumpli-séf ezért a mondatomért lehet, hogy éveken át tartana garázsban és rá sem gyújthatnék.
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/11/29/a_tokeletes_sultkumpli_de_most_tenyleg/full_commentlist/1#c25247993
Válasz erre: A tökéletes sültkumpli. De most tényleg, igazán!
2014-11-30T13:35:27+01:00
2014-11-30T13:35:27+01:00
TSK
http://blog.hu/user/93450
<a href="http://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/11/29/a_tokeletes_sultkumpli_de_most_tenyleg?full_commentlist=1#c25247135" class="reply_nick_504449" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 25247135 );">@tengier1</a>: Akkor gondolom, nem szereted a héját. Tudom-tudom, itthon nem elterjedt, hogy rajta hagyjuk, a vastagabb héjat én sem szoktam, kivéve a héjában sült krumplin, de ugye az más kategória... Ne akadj fenn apróságokon, hámozd, ha az ízlésed ezt diktálja, a módszert viszont szívből ajánlom ;)
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/11/29/a_tokeletes_sultkumpli_de_most_tenyleg/full_commentlist/1#c25247971
Válasz erre: A tökéletes sültkumpli. De most tényleg, igazán!
2014-11-30T13:33:44+01:00
2014-11-30T13:33:44+01:00
TSK
http://blog.hu/user/93450
<a href="http://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/11/29/a_tokeletes_sultkumpli_de_most_tenyleg?full_commentlist=1#c25247213" class="reply_nick_436916" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 25247213 );">@inebhedj - szerintem</a>: komolyan mondom, fáj, hogy ennyire zsírellenessé tette a "margarin korszak" a népet. Igen, igen és igen. Süssünk zsírban, a hús a krumpli és bármi is sokkal jobb állagú, ízű lesz. Köszi, ezt jó, hogy nem én mondtam ki. lesz is egy zsírról szóló poszt rövidesen. Megadtad az ötletet. Ha van kedved társszerzőként várlak szeretettel...
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/11/29/a_tokeletes_sultkumpli_de_most_tenyleg/full_commentlist/1#c25247949
Válasz erre: A tökéletes sültkumpli. De most tényleg, igazán!
2014-11-30T13:31:44+01:00
2014-11-30T13:31:44+01:00
TSK
http://blog.hu/user/93450
<a href="http://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/11/29/a_tokeletes_sultkumpli_de_most_tenyleg?full_commentlist=1#c25247355" class="reply_nick_36576" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 25247355 );">@mizie</a>: Na igen, az olíva olaj is kiváló. Én szeretem a vaj ízét a natúr krumplin, olívával akkor szoktam, amikor valami fűszert használok, a rozmaringot például kiválóan hordozza. nálunk Panda nagyon érzékeny bármilyen olajosságra, még ha alig van is rajta, így általában marad a vaj :D
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/11/29/a_tokeletes_sultkumpli_de_most_tenyleg/full_commentlist/1#c25247939
Válasz erre: A tökéletes sültkumpli. De most tényleg, igazán!
2014-11-30T13:31:06+01:00
2014-11-30T13:31:06+01:00
TSK
http://blog.hu/user/93450
<a href="http://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/11/29/a_tokeletes_sultkumpli_de_most_tenyleg?full_commentlist=1#c25247855" class="reply_nick_832091" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 25247855 );">@Phteven</a>: Én a sárga héjút szeretem, nem esik szét, és nem túl vastag a héja. Idényben, újkrumplival is működik, ott azért valamennyire le fog kopni a finom héja.
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/11/29/a_tokeletes_sultkumpli_de_most_tenyleg/full_commentlist/1#c25247855
Válasz erre: A tökéletes sültkumpli. De most tényleg, igazán!
2014-11-30T13:23:06+01:00
2014-11-30T13:23:06+01:00
Phteven
http://blog.hu/user/832091
No és milyen krumpliból kell ezt készíteni? Fajta?
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/11/29/a_tokeletes_sultkumpli_de_most_tenyleg/full_commentlist/1#c25247729
Válasz erre: A tökéletes sültkumpli. De most tényleg, igazán!
2014-11-30T13:07:21+01:00
2014-11-30T13:07:21+01:00
élhetetlen
http://blog.hu/user/648369
Igen, mikró. Én hámozom, és olyanra szeletelem a krumplit, amilyen formában enni akarom, és akkora adagokban, ami aztán elfér a serpenyőmben, benyomom a mikróba, „elősütöm”, aztán mehet az olajba. Kevesebbet vesz fel, mert előbb megpirul, mert már félig kész. Kevésbé macerás, mint az előfőzés.
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/11/29/a_tokeletes_sultkumpli_de_most_tenyleg/full_commentlist/1#c25247355
Válasz erre: A tökéletes sültkumpli. De most tényleg, igazán!
2014-11-30T12:24:27+01:00
2014-11-30T12:24:27+01:00
mizie
http://blog.hu/user/36576
Tepsibe beleszeletelem a krumplit és sprével olivaolajat fújok rá. Kevés, de nagyszemű sóval megszóróm. Max hőfok, légkeverés és kb 20 percenként kicsit megforgatom. Ropogós, belül puha, a vékony olivaolaj miatt pedig nem csöpögős. Ennyike.
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/11/29/a_tokeletes_sultkumpli_de_most_tenyleg/full_commentlist/1#c25247213
Válasz erre: A tökéletes sültkumpli. De most tényleg, igazán!
2014-11-30T12:08:17+01:00
2014-11-30T12:08:17+01:00
inebhedj - szerintem
http://blog.hu/user/436916
Mondjuk az olajosság ellen a legjobb lépés, ha megjegyezzük, hogy krumplit (kacsa vagy mangalica) zsírban (vagy vajban) sütünk, olajban soha. (Ahogy pörköltet, paprikást sem csinálunk olajjal.)<br /><br />
Ráadásul zsírban lassan süthetjük a krumplit, amitől ropogósabb és finomabb lesz.<br /><br />
Na persze ízlések és pofonok, szóval ha valaki szereti az olaj markáns, mindent elfedő ízét, valamint nem gond számára, hogy ha marad és kihűl az olajban sült krumpli, akkor a sorsa a szemetes lesz, akkor természetesen az olaj is megfelelő.
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/11/29/a_tokeletes_sultkumpli_de_most_tenyleg/full_commentlist/1#c25247149
Válasz erre: A tökéletes sültkumpli. De most tényleg, igazán!
2014-11-30T11:59:51+01:00
2014-11-30T11:59:51+01:00
wrstjnethn
http://blog.hu/user/409388
Nagyon egyszerű a recept: imkább kis, mint nagy méretű krumplikat meg kell pucolni, vízben megmosni, majd sós vízben felrakni főzni. Nem szabad átfőnie, akkor jó, ha a belseje kemény marad. Vizet le kell önteni, a lábasban összerázni őket, hogy a felületük fellazuljon, majd hűlni kell hagyni. Ha minden jól megy egy kéreg kezd kialakulni, ami ilyenkor még inkább gumis. Ezután félbe-negyedbe vágni mérettől függően, kivajazott kerámia vagy tűzálló tálba kell rakni őket szigorúan egy rétegben. Be a sütőbe, lehet légkeverés is, de relatív alacsony hőfokon kell sütni, mert a belsejének is át kell forrósodni, hiszen az egyelőre még nyers. ha megpirult-barnult a tetejük, meg kell forgatni őket és kész is.
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/11/29/a_tokeletes_sultkumpli_de_most_tenyleg/full_commentlist/1#c25247135
Válasz erre: A tökéletes sültkumpli. De most tényleg, igazán!
2014-11-30T11:58:59+01:00
2014-11-30T11:58:59+01:00
tengier1
http://blog.hu/user/504449
" elveszítjük az egyik legízletesebb részét: a héját" eddig olvastam....
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/11/29/a_tokeletes_sultkumpli_de_most_tenyleg/full_commentlist/1#c25246925
Válasz erre: A tökéletes sültkumpli. De most tényleg, igazán!
2014-11-30T11:29:09+01:00
2014-11-30T11:29:09+01:00
little troll (törölt)
Én héjában megfőzöm, de csak félig, hogy ne essen szét, aztán pucolom és sütöm olajban.
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/11/29/a_tokeletes_sultkumpli_de_most_tenyleg/full_commentlist/1#c25246653
Válasz erre: A tökéletes sültkumpli. De most tényleg, igazán!
2014-11-30T10:54:06+01:00
2014-11-30T10:54:06+01:00
TSK
http://blog.hu/user/93450
<a href="http://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/11/29/a_tokeletes_sultkumpli_de_most_tenyleg?full_commentlist=1#c25246631" class="reply_nick_495072" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 25246631 );">@letsho</a>: Mi is hallottunk a mikrós elősütésről, bevallom, még nem próbáltam, de bizonyosan sokat gyorsít a folyamaton. Mi is köszi az ötletet ;)
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/11/29/a_tokeletes_sultkumpli_de_most_tenyleg/full_commentlist/1#c25246631
Válasz erre: A tökéletes sültkumpli. De most tényleg, igazán!
2014-11-30T10:52:09+01:00
2014-11-30T10:52:09+01:00
letsho
http://blog.hu/user/495072
ÉN MÁR ÉVEK ÓTA A KRUMPLIT MEGMOSOM, ÉS A MIKROBAN ERŐS FOKOZATON HÉJÁBAN "MIKRÓZOM". 6-10 PERC UTÁN MEGFORGATOM, TOVÁBBI 5-6 PERCIG "KEZELEM". SZÉTVAGDOSVA FŰSZERES VAJJAL FOGYASZTOM. KI FOGOM PRÓBÁLNI, HOGY A SZÉTVAGDOSÁS UTÁN - A LEÍRTAK SZERINT - A SÜTŐBEN LÉGKEVERÉSSEL A "SÜLTKRUMPLI" FOKOZATOT IS ELŐÁLLÍTSAM. KÖSZÖNÖM AZ ÖTLETET.
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/11/29/a_tokeletes_sultkumpli_de_most_tenyleg/full_commentlist/1#c25246569
Válasz erre: A tökéletes sültkumpli. De most tényleg, igazán!
2014-11-30T10:42:38+01:00
2014-11-30T10:42:38+01:00
TSK
http://blog.hu/user/93450
<a href="http://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/11/29/a_tokeletes_sultkumpli_de_most_tenyleg?full_commentlist=1#c25246557" class="reply_nick_311913" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 25246557 );">@szib</a>: köszi!
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/11/29/a_tokeletes_sultkumpli_de_most_tenyleg/full_commentlist/1#c25246565
Válasz erre: A tökéletes sültkumpli. De most tényleg, igazán!
2014-11-30T10:42:01+01:00
2014-11-30T10:42:01+01:00
TSK
http://blog.hu/user/93450
<a href="http://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/11/29/a_tokeletes_sultkumpli_de_most_tenyleg?full_commentlist=1#c25246087" class="reply_nick_287060" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 25246087 );">@NPeete</a>: Simán lehet igaz. Logikusnak tűnik. Kérdés, ki kell-e belőle mosni a keményítőt. Mindenesetre utánaolvasok :)
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/11/29/a_tokeletes_sultkumpli_de_most_tenyleg/full_commentlist/1#c25246557
Válasz erre: A tökéletes sültkumpli. De most tényleg, igazán!
2014-11-30T10:40:54+01:00
2014-11-30T10:40:54+01:00
szib
http://blog.hu/user/311913
Sokféle krumpli van, a "szétesős" pürének és tésztának való, ebből nem is lehet jó sült krumplit csinálni. Vannak sütni való fajták is, és ha egészen forró olajba teszi az ember, nem szívja meg magát. Innen lehet tájékozódni:<br /><a rel="nofollow" href="http://www.origo.hu/tafelspicc/alapanyag/20121029-burgony-krumpli-alapanyag.html">www.origo.hu/tafelspicc/alapanyag/20121029-burgony-krumpli-alapanyag.html</a>
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/11/29/a_tokeletes_sultkumpli_de_most_tenyleg/full_commentlist/1#c25246087
Válasz erre: A tökéletes sültkumpli. De most tényleg, igazán!
2014-11-30T09:47:38+01:00
2014-11-30T09:47:38+01:00
NPeete
http://blog.hu/user/287060
Sokszor hallottam, nem tudom mennyire igaz-e, de a főzésre azt az indokot szokták felhozni, hogy a krumpli keményítő-tartalma csökkenjen.
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/11/24/hogy_tenyleg_ropogjon_a_bor/full_commentlist/1#c25200601
Válasz erre: Hogy tényleg ropogjon a bőr...
2014-11-25T19:30:39+01:00
2014-11-25T19:30:39+01:00
A megvalósult amerikai ólom..
http://blog.hu/user/847402
<a href="http://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/11/24/hogy_tenyleg_ropogjon_a_bor?full_commentlist=1#c25199525" class="reply_nick_900327" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 25199525 );">@Vili Doli</a>: Leírta, hogy lazítja a rostokat, és nem lesz kemény..
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/11/24/hogy_tenyleg_ropogjon_a_bor/full_commentlist/1#c25199741
Válasz erre: Hogy tényleg ropogjon a bőr...
2014-11-25T17:46:50+01:00
2014-11-25T17:46:50+01:00
TSK
http://blog.hu/user/93450
Tetszettünk. Említettem is a cikkben ;)
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/11/24/hogy_tenyleg_ropogjon_a_bor/full_commentlist/1#c25199681
Válasz erre: Hogy tényleg ropogjon a bőr...
2014-11-25T17:37:46+01:00
2014-11-25T17:37:46+01:00
az_igazi_trebitsch
http://blog.hu/user/510846
A sörrel történő locsolásról tetszettek már hallani? Kevésbé macerás.... :-)
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/11/24/hogy_tenyleg_ropogjon_a_bor/full_commentlist/1#c25199605
Válasz erre: Hogy tényleg ropogjon a bőr...
2014-11-25T17:25:12+01:00
2014-11-25T17:25:12+01:00
TSK
http://blog.hu/user/93450
<a href="http://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/11/24/hogy_tenyleg_ropogjon_a_bor?full_commentlist=1#c25199525" class="reply_nick_900327" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 25199525 );">@Vili Doli</a>: leírtam ;) és igen, kizárólag romlott hússal szeretek dolgozni ;)
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/11/24/hogy_tenyleg_ropogjon_a_bor/full_commentlist/1#c25199525
Válasz erre: Hogy tényleg ropogjon a bőr...
2014-11-25T17:14:51+01:00
2014-11-25T17:14:51+01:00
Vili Doli
http://blog.hu/user/900327
Miért kell az ecet? Büdös a hús?
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/11/24/hogy_tenyleg_ropogjon_a_bor/full_commentlist/1#c25199267
Válasz erre: Hogy tényleg ropogjon a bőr...
2014-11-25T16:45:16+01:00
2014-11-25T16:45:16+01:00
TSK
http://blog.hu/user/93450
<a href="http://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/11/24/hogy_tenyleg_ropogjon_a_bor?full_commentlist=1#c25199237" class="reply_nick_39965" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 25199237 );">@nagypapi</a>: A német/osztrák helyeken is alkalmazzák, de ahol van kemence, ott a nagyobb hőfok dominál. Az ötletet részben ollóztam, vagyis alkalmaztam másképp. Van ahol a bőrt önmagában kvázi snack-ként fogyasztják, és ez annak az eljárásnak a rövidebb változata. Nem, persze hogy nem ciki tanulni :D köszi. Próbáld ki!
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/11/24/hogy_tenyleg_ropogjon_a_bor/full_commentlist/1#c25199237
Válasz erre: Hogy tényleg ropogjon a bőr...
2014-11-25T16:42:22+01:00
2014-11-25T16:42:22+01:00
nagypapi
http://blog.hu/user/39965
Nem tudom, Grinzig környéki heurigerekben hogy sütik a bőrös malacot/császárt, de minden helyen egyformán ropogósat kapok.<br />
Egyébként saját ötlet, v. ollóztad valahonnan? (az sem lenne ciki, legalább megtaláltad)
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/11/24/hogy_tenyleg_ropogjon_a_bor/full_commentlist/1#c25199229
Válasz erre: Hogy tényleg ropogjon a bőr...
2014-11-25T16:41:17+01:00
2014-11-25T16:41:17+01:00
TSK
http://blog.hu/user/93450
Lassú sütést szoktunk, persze, és igen tényleg omlós, bár én épp fordítva csinálnám, először alacsony és a végén magas hőfokon, de ez már csupán nézőpont kérdése. Elfogadom, hogy neked nem tetszik, de szerintem semmilyen módszer nem rossz, ha eredményre vezet. Ha régen nagyanyáink sütöttek volna a fenti eljárással, akkor most a másik lenne a ciki. Szerintem nem. A lényeg az ízletes étel :D Kísérletezni pedig nagyon is izgalmas. Van ami nem jön be, van ami meg nagyon. Mi lenne, ha mindent csak úgy készítenénk, ahogy azt az őseink. Nincs azzal sem baj, és persze őrizzük a tudást, szeretem a hagyományos konyhát, ha olvasod a blogot, vagy néztél pár videót tudod, de szintén szeretem az újító megközelítéseket is :D
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/11/24/hogy_tenyleg_ropogjon_a_bor/full_commentlist/1#c25199199
Válasz erre: Hogy tényleg ropogjon a bőr...
2014-11-25T16:37:22+01:00
2014-11-25T16:37:22+01:00
protézisesh
http://blog.hu/user/647466
<a href="http://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/11/24/hogy_tenyleg_ropogjon_a_bor?full_commentlist=1#c25198165" class="reply_nick_93450" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 25198165 );">@TSK</a>: alapvetően azért kelt bennem némi viszolygást, mikor ilyeneket olvasok, mert már a nagyszüleim is úgy voltak képesek ropogós bőrű, omlós de nem száraz pecsenyét sütni, hogy megsózták, aztán bevágták a kemencébe/sparhelt sütőjébe/legegyszerűbb gázsütőbe. Mégis működött. Mi (bocsánat: ti) meg itt bűvészkedtek ecettel, cukorral, árvalányhajjal, HÁTHA valami hasonló fog kijönni belőle. <br /><br />
Azt már próbáltad, hogy a kemencét utánozva SOKÁIG sütöd? Az elején fél óra full nagygázon (220-230 fok), aztán visszavenni 130-140-re és otthagyni 2 (vagy akár 3 órára). Olyan omlósra megsül, hogy egy darabban kivenni nem bírod a tepsiből
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/11/24/hogy_tenyleg_ropogjon_a_bor/full_commentlist/1#c25198165
Válasz erre: Hogy tényleg ropogjon a bőr...
2014-11-25T15:09:31+01:00
2014-11-25T15:09:31+01:00
TSK
http://blog.hu/user/93450
<a href="http://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/11/24/hogy_tenyleg_ropogjon_a_bor?full_commentlist=1#c25198101" class="reply_nick_647466" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 25198101 );">@protézisesh</a>: Szerinted felesleges, szerintem meg próbáld ki ;) És utána beszélgessünk érdemben a témáról. Nyilván több megfejtés van a témára, az enyém ez. A tiéd is jól hangzik, mindenképp kipróbálom...Heston Blumenthal? Bárcsak. De nem ;) Bár nem mondom, néha a nagyon elszállt dolgai mellett el lehet csípni egy-egy valóban praktikus dolgot.
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/11/24/hogy_tenyleg_ropogjon_a_bor/full_commentlist/1#c25198139
Válasz erre: Hogy tényleg ropogjon a bőr...
2014-11-25T15:07:10+01:00
2014-11-25T15:07:10+01:00
TSK
http://blog.hu/user/93450
<a href="http://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/11/24/hogy_tenyleg_ropogjon_a_bor?full_commentlist=1#c25198061" class="reply_nick_86519" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 25198061 );">@motoroskonyhaja</a>: Köszi, igyekszünk visszatérni, az utóbbi időben az Ikrek kicsit szétkaptak minket. A design még alakul, ha kész lesznek a fotók ;) Köszi a linkeket;) csekkolom...
https://pandaestigrisfoz.blog.hu/2014/11/24/hogy_tenyleg_ropogjon_a_bor/full_commentlist/1#c25198101
Válasz erre: Hogy tényleg ropogjon a bőr...
2014-11-25T15:04:22+01:00
2014-11-25T15:04:22+01:00
protézisesh
http://blog.hu/user/647466
felesleges...<br /><br />
Fogsz egy bőrös császárt, körbesózod, bőrével LEFELÉ be a sütőbe, kis víz alá, 1 óra 160 fokon. Megfordítod, most bevagdalod a bőrét (mert most már puha, jól és könnyen vágható), még egy órát sütöd, majd a végén bekapcsolod a sütőd grilljét és addig sütöd, amíg nem lesz ropogós a teteje. (könnyű elégetni, itt figyelni kell rá). <br /><br />
Másik megoldás: a végén nem grill, hanem padlógáz, maxira a sütőt, hadd piruljon körbe. <br /><br />
Só, ecet, méz.... mi vagy te, Heston Blumenthal?