2012. jan 30.

Hot Wings kísérlet 1.0

írta: TSK
Hot Wings kísérlet 1.0


Mindketten rajongói vagyunk a csilis csirkeszárnyaknak, közismertebb nevén a "hotwings"-nek. Sokfelé ettünk már, de van pár felülmúlhatatlan hely. Ezek közül is a kedvencem a "szilvakék" (klikk), egyrészt mert a hálószobánktól 1,5 perc sétára van, másrészt, mert nagyon elkapták a fűszerezést, és jó nagy adagot is adnak viszonylag olcsón (pl a KFC-nél arányaiban olcsóbb, bár amúgy a kfc-ben is szeretem, de a kettő nem egy ligában játszik természetesen). Kitaláltuk, hogy megpróbáljuk kifejleszteni a saját, és egyben tökéletes csirkeszárnyainkat. A tegnapi volt az első kísérlet, ami be kell valljuk nem vezetett tökéletes eredményre, habár nem lett rossz sem. Kevésbé kedvelt vendégeknek már tálalnám, de a kitűzött tökéletes szárnyaktól még messze van. Ennek ellenére leírom, hogyan készült, és jöhetnek a kommentek, hol rontottuk el, vagy megoszthatjátok a ti tökéletes változataitokat is. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alapvetően egy saját megközelítésből szerettük volna elkészíteni, így nem néztünk meg semmi ide vonatkozó elkészítési javaslatot, csak igyekeztünk visszagondolni az ízre, amit reprodukálni szeretnénk, és azt megközelíteni. Az alap, ugye az édeskés, és csípős keveréke, így a pác alapja a méz és a chili volt. Egyszerűen összekevertük a mézet morzsolt chilivel. A balzsamecet jó kiegészítésnek tűnt, és egy kis citromlé. Amiben mi itt hibáztunk, hogy maga a pác nem lett elég sűrű, ezért sütéskor nem maradt rajta annyira aszárnyak felületén, mint szerettük volna, ennek ellenére jó ízt kölcsönzött a csirkének, de nem volt elég intenzív. Két változatban készült, az egyik a fent leírt páccal, és a másik egy panírban, ami nem volt más, mint chilipor es liszt. Ez lett a jobb, mert egyrészt megtartotta a pácot, másrészt maga a panír is jó ízű lett, bár az állaga ennek sem volt tökéletes, nem volt az a tökéletesen ropogós, mint szerettük volna. Köretnek egy fűszeres sültkrumpli készült, semmi nagy cucc, olíva, zöldfűszerek, és be a sütőbe. Bár a hotwingshez a sima hasáb a legkirályabb, ez sem volt rossz mellé. Summa summárum, érdekes kísérlet volt, amit majd követ még néhány úgy érzem, de addig nem megyünk tovább, amíg ki nem fejlesztjük a tökéletes csirkeszárnyak elkészítését. Akkor pedig tartunk egy nagy vendégséget, és azokat a barátainkat is meghívjuk, akiket szeretünk...

Addig is írjátok meg, ti hogy csináljátok!

És akkor a hozzávalók, azoknak, akik kipróbálnák, vagy belevágnának a tökéletesítésébe.

5 db csirkeszárny (kettévágva, és a szárnyvéget eltávolítva 10 db vagy amennyit megesztek :D)

Pác:

Méz
Morzsolt Chili
Balzsamecet
fél citrom leve

Panír:
Liszt
chilipor

 

P&T

Szólj hozzá

csirke konyha gasztro hot főzés gasztronómia hús kfc chili csili wings szárny chilis csilis hotwings szilvakék