2014. ápr 11.

A babételek rocksztárja - VIDEÓ!- s01-e05

írta: TSK
A babételek rocksztárja - VIDEÓ!- s01-e05

20140327_071115.jpgNagy hype megy most a sous vide, vagyis a szuvid körül, köszönhetően néhány cég kiváló marketingeseinek, de hogy aktuális legyek, szerintem ez "egy túlméretezett hiszti" Persze, rohadt jó dolog a szuvidálás, csak épp házi körülmények között nem egyszerű kivitelezni. Oké, veszek egy gépet párszázezerért, ami elfoglalja a fél konyhát. Köszi. Vagy, kísérletezek egy vízforralóból, időzítőből, és ki tudja miből összehákolt házi kütyüvel, ami vagy működik, vagy nem. Kösz nem! Bizony volt élet (étel) a szuvid előtt is, a szuvid kajákat én meghagyom az éttermek étlapjára.

Viszont vannak alternatívái a dolognak, ((például tanult kolléga lassan süt ;)) és amelyek közül most egyet el fogok készíteni nektek, amit videón is megnézhettek.

Mivel a visszajelzéseitek alapján kicsit hosszúak voltak a videóink. most rövidre vágtuk, hogy senki ne mondhassa, nekem erre nincs 15 percem. Sipirc, nézzétek meg a mozit (Vigyázat, rusztikus étel alert :D!), aztán utána, ha még mindig érdekel, olvassátok el a körítést :D pl. a szexi babkajás fotókat :D 

 

Szóval  dolog lényege, persze itt is az, hogy alacsony hőfokon, hosszú ideig hőkezeljük az ételt. A mostani egy tényleg baromi egyszerű sztori, mert nem kell más hozzá, mint egy erdélyi cserépedény (viszonylag olcsó) és a hozzávalók. 

Mi van benne:

  • marhaszegy
  • marha oldalas
  • zöldségek
  • bab
  • fűszerek

A hozzávalókat belecsapod az edénybe, 1 óra 200 fokon (a bab miatt kell, ha nem lenne benne, ez a lépés kihagyható lenne), és utána visszaállítod a sütőt 80 fokra, ahol a lehűlős sütőben 8 órát (egy éjszakát) főzöd. 

És hogy miben fog különbözni egy hagyományos babgulyástól? Hahh. Próbáld ki. Egyrészt az ízek úgy összeállnak, hogy sírsz tőle. A zöldségek nem lesznek szottyosak, gyönyörű textúrájú lesz, egészben marad, és az ízét sem veszíti el. A hús olyan omlós lesz, ami már 18+-os kifejezéseket igényel. Szóval baromi jó. 

Legyen ez az étel ötletadó, készítsetek alacsony hőfokon mindenfélét, akár cserépben, akár másképp. és persze jöhetnek a kommentek, hogy ti hogyan alkalmazzátok ezt a technikát...

T

Szeress, imádj a facebookon is!!!!

A Videóink is elég menők!

 

Szólj hozzá

video gasztro főzés cserép bab köcsög cserépedény gasztrómia