2014. ápr 24.

Toscana Dunakeszin

írta: TSK
Toscana Dunakeszin

1796449_1446740602230020_1467289324_n.jpg

Van egy hely Dunakeszin, ami mellett nem tudtam elmenni. Nem nagyon szoktam konkrét helyekről írni, de most olyan élmények értek, hogy meg kell írnom. Ez nem egy szponzorcikk, ez egy élménybeszámoló...

Bár nem Budapesten található, a nyugatiból vonattal 15 perc elérni hiszen közvetlenül a Dunakeszi vasútállomásnál van. De mi is ez a hely?

A Napsütötte Sütöde

A nevéből fakadóan bizony ez egy kicsi pékség, ami elképesztően bájos, és sokkal többet nyújt annál, mint napjaink divatos látványpékségei, ahová beszaladsz egy semmilyen virslis croissant-ért . Ide el kell jönni, le kell ülni, meg kell kóstolni mindent de mindent. 

A Napsütötte Sütöde ötvözi a kis kávézók és a családias pékségek funkcióját. Kiváló reggeliző, uzsonnázó hely, ahova ha egyszer elmész, garantálom, vissza fogsz vágyni. 

Amikor belépsz egyből megérint a hamisítatlan mediterrán hangulat. Rusztikusan ízléses beltér, gyönyörű pult, tele finomságokkal, egy békebeli sonkaszeletelő gép, rajta top minőségű olasz San Daniele sonkával, kiváló kávégép, és persze a péksüteményes polc, kenyerekkel ciabattákkal, és egyéb csodás péksüteményekkel. Az olíva olajon kívül kapható még magyar manufaktúrákban készült, hidegen sajtolt olajok nagy választéka, amit szintén kötelező kipróbálni.

 

A pékségben négy asztal van, ahová az, aki szeretne helyben fogyasztani, leülni egy kávéra, uzsonnázni, kényelmesen le tud ülni. Valamint a jó idő beköszöntével a teraszon is el lehet költeni egy kellemes étkezést a napsütésben.  Az ott dolgozók, és a tulajdonos, barátságosak, és mindenről tudnak mesélni valamit, amit éppen fogyasztani szeretnél. Mint megtudtam például, a sonkaszeletelő gép az angol királyi udvarban is szolgált, és a kése épp olyan sebességgel forog, hogy ne olvassza meg a sonka hajszálvékony szeleteinek zsírját. 

A pultban válogatott krémek vannak, amiből mi egy viszonylag átfogó kóstolót kértünk. Ezeket kóstoltuk:

-Parajos fetakrém
-Szárított paradicsomos fetakrém
-Tonhalkrém
-Padlizsánkrém
-Vörösboros Rókagombakrém
-Vargányakrém

(Ezeken kívül sokféle krém, májas kapható még.)

Ehhez friss forró pirítóst kaptunk, az általunk kiválasztott ciabattából, olíva olajjal pirítva, ahogy azt kell. 

 

A krémek természetesen elvihetőek, mint minden, ami kapható. Első körben természetesen mindent nem tudtunk végig kóstolni, de láttunk itt hatalmas olíva bogyókat, olajokat, szendvicseket, tejtermékeket, és mindenféle delikát finomságot. 

Ami egyértelműen látszik, az alapanyagok használata messze felülmúlja az átlagot, nagy gonddal kiválasztott minden, és nagy igényességgel készítik el az ételeket. A hangulat nagyon családias, mintha a saját elképzelt nappalimban kávézgatnék (igen, ott is lenne sonkagép :D).

Mindenkinek ajánlok egy látogatást, aki szereti az intim, barátságos, nem a mennyiségről, hanem a minőségről szóló helyeket. Aki szeretne megpihenni egy mediterrán hangulatú helyen, és egy kicsit elfelejteni a város forgatagát. A sütöde mellett található Dunakeszi legnagyobb játszótere, és bicikliút is, így családi programnak is kiváló. Az árszínvonal pedig egyáltalán nem durva, nyugodtan elindulhatsz, ha csak emiatt hagynád ki...

A Sütöde Facebook oldala 

T.

 

Szeress, imádj a facebookon is!!!!

A Videóink is elég menők!

 

Szólj hozzá

itt kedvenc