2015. jan 13.

Pizzát krumpliból? Normális?

írta: TSK
Pizzát krumpliból? Normális?

Egy isteni krumplilepény

img_8483.jpg

Na ezt imádni fogjátok! Gluténérzékenyek külön örülni fognak. Egy jó alternatíva a pizzára, ami isteni finom.

Oké, most jön a szokásos, najó, azért nem teljesen ugyanaz.  Az igazi pizzához nincs nagyon sok köze, már ha a formát nem tekintjük. Ízvilága, bár több feltéttel kombinálva közelebb hozható a pizzához, azért különbözni fog. Nevezzük így hát krumplilepények :D Amit azért viccből kirakhatunk pizzaként a vendégeknek, mert tök úgy néz ki, és nagy csalódás nem lesz... elkészíteni sem túl bonyolult :D

Hozzávalók:

1 nagy krumpli (tényleg nagy) vagy legyen akkor két normál :D
1 nagy fej hagyma... vagy lásd fent
15 dkg mozzarella

Bors
Szerecsendió
és bármilyen feltét, amit gondoltok

Elkészítés:

A lényeg az, hogy a krumplit nagyon vékonyra szeleteljük. Késsel neki se álljunk, a krumplihámozóval hajszálvékony krumpliszeleteket vágunk, és kicsit megsózzuk. A hagymát karikára. A sajtot reszeljük. 

Fogunk egy nagyobb, sütőbe tehető kör alakú teflon, vagy rozsdamentes serpenyőt. A serpenyőben vajat olvasztunk, majd rátesszük az első réteg krumplit, úgy, hogy mindenhol takarjon, de csak annyira fedje egymást, amennyire muszáj, majd reszelek rá egy kis szerecsendiót. Erre egy réteg hagyma és egy réteg sajt kerül. Ugyanezt három rétegben ismételjük. Ha plusz feltétet szeretnénk, akkor azt az utolsó sajtréteg alá tegyük. Így sütjük lefedve 10 percig, majd be a sütőbe 200 fokra, és letakarva (alufóliával), újabb 20 percig, és a végén alufólia nélkül légkeveréssel rápirítjuk a sajtot, ez plusz 5 perc. Ne ijedj meg a három réteg épp olasz pizza vékonyságú lesz. Az alján csodálatosan megpirul a krumpli, amit ugye mindenki imád. 

A tálaláshoz mi salátát választottunk, és egy kis fokhagymás tejfölt, ami a fenti alapanyagokhoz nagyon passzolni fog. Egy meglepően kiadós,egyszerű és nagyon finom étel. Jó jó, tudom, nem pizza, de egy kicsit azért mégis olyan :D

P&T.

img_8491.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá