2014. ápr 23.

5+1 tipp, mi legyen megmaradt sonkával

írta: TSK
5+1 tipp, mi legyen megmaradt sonkával

20HAM_SPAN-articleLarge.jpg

Sonka? Nemár :S

Szombaton mindenki hiénaként robbant a Húsvéti sonkára, vasárnap reggel kenyér nélkül tömte a szájába, és markolászta csöpögő orrát a méregerős torma miatt. Vasárnap este még egy kicsi Húsvét hétfőn meg hát kötelező. De ma, a megmaradt sonkára már ránézni sem bírunk. kidobni meg nincs szívünk. Nem is kell. Íme pár ötlet hogy használd fel:

1. Sonkás szendvics

Jó, jó tudom, mégiscsak sonka van benne, de ha kicsit megváltoztatod az ízvilágát, akkor simán feledteti a húsvéti megrázkódtatást. Íme: Megvajazod a kenyeret, kiflit, zsemlét, rá egy szelet sonka, pár karika főtt töjás, újhagyma, és jó sok majonéz! A hagyma/tojás/majonéz szentháromság olyan ízbomba, amit nem lehet megunni. 

2. Sonkakrém

A legkirályabb kencék egyike. Fogj egy turmixgépet és csattintsd bele a következőket:

  • sonka
  • újhagyma
  • tejszín vagy tejföl
  • bors
  • kicsi mustár
  • Ne sózd!

Ennyi, lehet kenni kenyérre, tolni a kis buta arcunka tv nézés közben. 

3. Sonkás tészta

Imádom. A menzán mintha ettem volna ilyesmit, de ez azért más. A fenti sonkakrémet rá ráhajítod bármilyen, de leginkább szarvacska tésztára, összekevered, meghinted frissen vágott újhagymával. Örülsz, és nyammogsz!

4. Sonkás táska

A fenti sonkakrémet beleteszed két lap levelestészta közé, összenyomkodod a szélét, be a sütőbe, és 10 perc múlva kész a házi sonkás párna, amitől a sarki pék azonnal bezárná a boltot, ha tudná, hogy ilyet lehet otthon is. 

5. Belefőzöd levesbe

Egy jó leves simán készíthető belőle ugyanúgy, mintha húslevest készítenél. Igen, a sonka lehet, hogy apróbb darabokra, esik szét. Naés? Kiváló ragu lehet belőle. Érdemes kipróbálni tárkonyos, tejfölös, citromos alapon elkészíteni levesként (a hagyományos receptet nemsokára megírjuk) 

+1 Bónusz: Tojáskrém

Jahogy maradt kérem tojás is. Most figyelj: 

A főt tojásokat összetöröd villával, nem baj, hogy darabos. sőt. Adsz hozzá

  • nagyon apróra vágott lilahagymát
  • némi vajat,
  • egy pici majonézt,
  • gondolatnyi mustárt,
  • sót, borsot,
  • és a legfontosabb, őrölt kömény

Összekevered, és kened mindenre, amire kenni kell dolgokat.

UPDATE: Bónusz +2 Húsimádó ötlete alapján:

Palacsintába töltve, kirántva. mmmmmm

(Húsimádó · http://husimado-eger.blog.hu)

 

Ti mit csináltok vele?

T. 

Szeress, imádj a facebookon is!!!!

A Videóink is elég menők!

 Fotó:
http://www.nytimes.com/2013/03/20/dining/picking-a-flavorful-easter-ham.html?_r=0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

gyors házi recycle tojáskrém sonkakrém sonkástészta