2012. okt 17.

Egy rusztikus karaj 10 perc alatt...

írta: TSK
Egy rusztikus karaj 10 perc alatt...

Na jó, hazudtam, 10 perc az előkészítés, és utána még sülnie kell, de épp jó lesz olyan estékre, amikor nem akarunk időt tölteni, mert fontosabb dolgunk van (például nagyon leköt az új game). A lényeg, hogy csak összedobáljuk, mégis egy nagyon tartalmas és ízletes étel lesz a végeredmény.

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

(mondjuk) 4 szelet csontos karaj
3 szem krumpli
4 szem alma (Ősz van, almát mindenbe)
2 fej lila hagyma
2 fej vöröshagyma
2 fej fokhagyma
olíva olaj
fűszerek: só, bors, majoranna

Így néz ki a köret ágy:

karaj1.jpg

Szóval. hagyma megpucol 1 perc. Alma negyedel, magház ki 1 perc. Mindent felvágni 1 perc. Fokhagyma héjastól, csak kettévágva . Közben melegszik egy serpenyőben egy picike olaj, amit tűzforróra hevítünk. A karajok minden oldalát fél percig pirítjuk 2 perc (ha belefér 2 a serpenyőbe :D). Erre azért van szükség, hogy egy kis kérget tegyünk a húsra, és a levek bent maradjanak. Ugye a karaj ki tud száradni, és most hosszan sütjük, szóval ez fontos.  Belekortyolunk a borunkba, fél perc. A karajokat megborsozzuk, és megszórjuk majorannával fél perc. Egy tepsibe beleszórjuk az almát, rá a hagymát, rá a krumplit. A krumpli tetejét kicsit sózzuk. Erre a félbevágott fokhagymafejeket vágással felfelé. Rá a húsokat. 2,5 perc. Befedjük alufóliával, fél perc. Betesszük a sütőbe 180 fokra fél perc. A héjakat, szemetet és hasonlók, eltakarítjuk, és a szemetesbe helyezzük, fél perc. Belekortyolunk a borunkba, fél perc. Az összesen 10 perc. Mehetünk, egy óra múlva kivesszük, megesszük. Szevasz...

Készíts mellé egy krémlevest, vagy mártást a maradék köret felhasználásával: KATT
És készíts mellé egy finom sütit szintén 10 perc alatt: KATT

Így megy a sütőbe:

karaj2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

alma kaja konyha ősz panda disznó krumpli könnyű tigris csontos hús zöldség gyors fokhagyma olívaolaj karaj majoranna egyszerű rusztikus