2012. máj 21.

A tökéletes Hot Wings 2.0

írta: TSK
A tökéletes Hot Wings 2.0

Jó ideje írtuk meg az első cikkünket a tökéletes hot wings kísérletünkről, és azóta csak azért nem született cikk, mert nem sikerült olyat csinálni, amiről érdemes lenne írni, pedig jó sok mindent kipróbáltunk. Azért elmesélem min mentünk keresztül, mire sikerült egy igazán klassz csirkeszárnyat csinálni, amit már vendégeknek is szívesen kínálnék. 

Az első kísérlet után kicsit utánaolvastunk, és kipróbáltunk pár netes, és a kommentekben szereplő receptet, de egyik sem jött be, így szokásunkhoz híven hagytuk a recepteket a csudába, és saját fejünk után próbáltuk meg elkészíteni. 

De először olvassátok a kudarcba fulladt próbálkozásokat:

Kukoricamorzsa:
Sok helyen írták hogy az összetört kukoricapehely igazán ropogósra sül és klassz bevonatot képez. Valóban akár igaz is lehet, de nekünk nem sikerült. Nekünk pillanatok alatt leázott az olajban, és a végére csak csupasz szárnyak és egy nagy égett morzsahalom maradt. Nyilván mi voltunk a bénák, mert sokaknak sikerült már, amúgy az a pár ami tűrhető lett, nem is lett túl finom. 

Fűszeres liszt:
Dettó mint a morzsa, pedig próbáltunk játszani az olaj hőmérsékletével is de, nem az igazi, bár jobb mint morzsával. 

Pácolva:
Nem az igazi :D

És akkor lássuk, hogy sikerült elkészíteni a tökéletes szárnyakat. 
A végeredményhez egy csirkecombon keresztül sikerült eljutni, és az alapvető változtatás az volt, hogy elszakadtunk a forró olajban való kisütéshez, és úgy döntöttünk, sütőben készítjük el. Valójában semmi extra, az összes fent olvasott variáció elkészíthető, a lényeg, hogy mindezt sütőben. Ugyanis így nincs miben leázzanak a rápakolt bevonatok, egyben marad, és valójában állagra is sokkal jobb, akár mint az éttermiek. 

Kukoricamorzsával: A fűszereket és a morzsát nagyon apróra mozsárban összetörni, a nedves szárnyakat beforgatni, a tepsit olajjal vékonyan kikenni, 200 fok 30 perc, ropogós, omlós a végeredmény

 

 

 

 

Olajos pácban: A fűszereket némi olajban elkeverni, csirkéket beleforgatni, kicsit állni hagyni. Sütőben 200 fok ropogós fényes máz. 

 

 

 

 

 

 

Mézes chillis pác: Mint az előzőek. 

Köretnek sütőben sült krumplit csináltunk, kakukkfűvel, rozmaringgal és jó sok morzsolt csilivel megszórva. Bacon csíkokkal fedtük le. 

Mártogatósnak kefíres zöldfűszeres mártás készült. Próbáljátok ki! Mi ezentúl így fogjuk csinálni!

T

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Szólj hozzá

csirke Hús hot wings