Laskagombás mascarponés pite mézes baconnel
Nehezen érkezik a tavasz, nehezen hangolódok rá a tavaszi ételekre, salátákra. A konyhámban sokszor visszatérek még a hidegebb hónapok receptjeihez.
Nem tudom említettem-e már, de nagy gombarajongó vagyok. Érdekes módon felnőtt koromban szerettem meg, azelőtt a legapróbb gombadarabot is kipiszkáltam bármelyik ételből. Azt hiszem most már átestem a ló túlsó oldalára, egyszerűen rajongok érte. Minden gombáért, bármilyen formájában szívesen fogyasztom. A mostani recepthez laskakobmát használtam. Eddig nem nagyon főztem vele és érdekes tapasztalat volt, hogy mennyire másképp viselkedik, mint az általam eddig megismert gombák. Bár a víztartalma igen magas, mégsem annyira vizes, mint például a sokak által ismert és fogyasztott ...












Mi, a magunk részéről alapvetően utáljuk a Valentin-napot :D Ajándékot idén sem adunk egymásnak, de az tuti, hogy egy finom pálesz lecsúszik majd, és főzünk valamit. Csak mint máskor ;) Na de miért álltam neki akkor ennek a cikknek? Hogy ötleteket adjak. Mivel elég régóta főzök, merem javasolni férfitársaimnak, hogy a konyhában kápráztassák el a párjukat, vagy a kiszemeltjüket. A Csajok imádják a főzni tudó pasikat, és ha látják, hogy magabiztosak a konyhában, és még egy üveg bor is ki van nyitva, tuti a siker, még ha a kaja nem is tökéletes. 
Szeretem a pisztrángot. Jó ízközvetítő, könnyű jó minőségben kapni, és még a markáns hal ízt nem kedvelők is szokták szeretni. Akik rendszeresen olvasnak minket, tudják, hogy több receptet is felkerült már ebből a halból, akik nem, azok pedig böngésszék át halas receptjeinket: 
A következőkben pár rizottós alapvetést fogalmazunk meg, hiszen igazán könnyen elkészíthető és nagyon klassz fogás, de pár dolgot tudnod kell, mielőtt nekiállsz. Aztán elkészítünk két változatot amivel a húsimádók, és a vegák is meg lesznek elégedve, meg azok is, akik szeretik a különleges ízeket.... 


Az egész csirke sütésének sokan nehezen állnak neki, mert elsőre nehéznek tűnik, de biztosíthatok mindenkit, nem nagy szám, a végeredmény klassz, és ha az alap dolgokat betartod, szinte lehetetlen elrontani. Most elmondok pár trükköt, amivel a jóból kiváló lesz. Nincs többé száraz mell és szottyos bőr! 





A gasztronómia talán legközpontibb témája ha végeznénk kutatást, a sültkrumpli lenne. A legalapabb alap, Mégis sokan leragadunk a mirelit hasábburgonyánál, ami akár tud jó is lenni, de azért nem áll meg itt a tudomány. 


Ma egy gyors cikk lesz egy nagyon egyszerű, de nagyon klassz, és szerintem fontos technológiáról. Ugye mindannyian szeretjük (sorry vegák/vegánok) a ropogós bőrt a húsokon. És utáljuk, ha nyálkás, nyúlós, szottyos blöe. Itt a megoldás. Nem tart sokáig, csak egy kicsit kell foglalkozni a hússal.... .jpg)
Oké, kicsit ismét csúsztattam, mert természetesen fél éves korig szinte kizárólag anyatej és/vagy tápszer játszik. De ami utána történik, nagyban kihat a gyermek további étkezési szokásaira, ízlésére, étvágyára, és egyáltalán, a viszonyára az evéssel.